Окупанти третій день не дають змоги українській стороні шукати пораненого військовослужбовця

13:57, 17.07.2020
Окупанти третій день не дають змоги українській стороні шукати пораненого військовослужбовця

СЦКК закликає представників СММ ОБСЄ та світове співтовариство терміново вплинути на вирішення зазначеного питання.

Окупанти на Донбасі третій день поспіль не дають українській стороні проводити пошук пораненого 13 липня військовослужбовця, який досі перебуває у "сірій зоні" в районі селища Зайцевого.

 

Як інформує УМ, по це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

 

Сьогодні під час чергових переговорів через СММ ОБСЄ із представниками російських найманців, вкотре не було досягнуто домовленостей з пошуку та евакуації українського пораненого захисника.

 

"Ворог постійно безпідставно не дає проводити пошукові заходи", - йдеться у повідомленні.

 

Так, українська сторона СЦКК вкотре наполягає на проведенні самостійного пошуку представниками української пошукової групи "Евакуація 200", до складу якої увійдуть вісім осіб, спільно з саперами та медиком. "Вони перебуватимуть без зброї та будуть одягнені в білі костюми та світловідбиваючі жилети", - наголошується у повідомленні.

 

Крім того, СЦКК закликає представників СММ ОБСЄ та світове співтовариство терміново вплинути на вирішення зазначеного питання.

 

Зауважимо, що понеділок, 13 липня, став «чорним» днем для захисників України: загинуло двоє бійців і один військовий медик.

 

Загиблим під Зайцевим медиком є Микола Ілін з позивним «Естонець»