Заступника мера Черкас Ботнара хотіли вбити: ДБР затримало замовника

22:25, 16.07.2020
Заступника мера Черкас Ботнара хотіли вбити: ДБР затримало замовника

ДБР затримало замовника вбивства Юрія Ботнара - депутата Черкаської міськради. (Фото ДБР)

Слідчі ДБР попередили замовне вбивство заступника міського голови Черкас Юрія Ботнара. Для цього довелося імітувати вбивство посадовця.

 

Наразі замовник вбивства пана Ботнара затриманий.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформують у Державному бюро розслідувань.

 

Зазначається, що слідчі Державного бюро розслідувань, спільно з Департаментом контррозвідки СБУ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора затримали депутата Черкаської міської ради, який замовив вбивство заступника міського голови міста Черкас.

 

Слідством встановлено, що один з депутатів Черкаської міської ради через особистий конфлікт на тлі розподілу сфер впливу, за грошову винагороду намагався організувати умисне вбивство заступника міського голови міста Черкас.

 

Депутат знайшов посередника, якому доручив підібрати виконавця вбивства та сплатив йому завдаток.

 

У ході спільної багатоходової спецоперації, правоохоронці імітували вбивство заступника міського голови та після передачі грошей, в якості оплати за злочин, затримали його організатора у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому депутату про підозру у підготовці та організації умисного вбивства та його замовлення  (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 15, п. 11, п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України) та обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення на строк від 10 до 15 років.

 

Зі світлин, які оприлюднені ДБР, видно, що пан Ботнар співпрацював зі слідчими, які навіть сфотографували його у викопаній ямі із плямами крові на сорочці.

 

 

Як повідомляла «УМ», за фактом зникнення заступника мера Черкас Юрія Ботнара поліція області відкрила кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

 

Перед тим до Черкаського відділу поліції звернулися  рідні заступника міського голови Черкас з повідомленням про те, що посадовець тривалий час не виходить на зв'язок, на робочому місці він також відсутній.

 

Також до поліції публічно звернувся стурбований мер Черкас Анатолій Бондаренко.