На Майдані Незалежності у Києві попрощаються з комвзводу Тарасом Матвіївим

00:57, 13.07.2020
На Майдані Незалежності у Києві попрощаються з комвзводу Тарасом Матвіївим

Тарас Матвіїв був справжнім патріотом і Героєм. (Фото з ФБ-сторінки Тараса Матвіїва)

Небайдужі кияни зможуть попрощатися з євромайданівцем, командиром взводу 24-ї бригади ім. короля Данила, молодшим лейтенантом Тарасом Матвіївим, який героїчно загинув під час ворожого обстрілу під Попасною, на Майдані Незалежності у Києві у вівторок, 14 липня о 8.00 ранку.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує волонтер Мирослав Гай у Facebook.

 

«Друзі, прощання із загиблим героєм Тарасом Матвіївим, офіцером ЗСУ, бійцем Самооборони Майдану – 3 сотня, відбудеться у вівторок 14 липня, на Майдані Незалежності, біля Стели, о 8.00 ранку”, – йдеться у дописі.

 

Мирослав Гай також додав: «Прохання не запізнюватись, бо Тараса чекає мама».

 

Вже у вівторок, 14 липня, траурний кортеж прибуде до Львова.

 

«Волонтер і доброволець, депутат і громадський діяч, журналіст і майданівець, активний і небайдужий громадянин нашої країни та справжній офіцер – це все про нашого Тараса, який назавжди залишиться в нашій пам`яті», - так відгукуються про справжнього офіцера-героя у 24-й королівській бригаді.

 

Євромайданівець Тарас Матвіїв народився 18 лютого 1989 року. Саме через те, що 18 лютого 2014 року на його очах загинуло найбільше Героїв Небесної Сотні, Тарас припинив святкувати свій день народження, відтоді для нього це був скорботний, а не святковий день.

 

Як повідомляла «УМ», командування частини та бойові побратими з 24-ї бригади ім. короля Данила ініціювали процедуру подання командира взводу, молодшого лейтенанта Тараса  Матвіїва на звання Героя України (посмертно), яке він заслужив по праву.

 

Офіцер Матвіїв під час ворожого мінометного обстрілу виніс із палаючого бліндажа двох своїх поранених бійців і врятував їм життя, але загинув сам.