У Польщі проходить другий тур президентських виборів

10:25, 12.07.2020
У Польщі проходить другий тур президентських виборів

У Польщі проходить другий тур президентських виборів

Вирішальний тур президентських виборів стартував у Польщі в неділю, 12 липня. 

 

Як повідомляє "Україна молода", о 7:00 за польським часом почалося голосування у другому турі президентських виборів. Працюватимуть дільниці до 21:00.

 

Проголосувати мають право понад 29 мільйонів громадян Польщі, в тому числі 519 тисяч — за кордоном. Через епідемію коронавірусу голосування на виборчих дільницях проходить при дотриманні посилених санітарних заходів, зокрема, соціального дистанціювання.

 

Попередні результати голосування за даними екзит-полів оголосять відразу після закриття виборчих дільниць. У вівторок, 14 липня Державна виборча комісія повинна оприлюднити офіційні результати президентських виборів.

 

 

У першому турі, який відбувся 28 червня, жоден з кандидатів на пост глави держави не зміг набрати більш ніж половину голосів. У другий тур вийшли чинний президент Польщі, підтриманий правлячою коаліцією правих партій на чолі з «Правом і справедливістю», 48-річний Анджей Дуда і заступник голови опозиційної партії «Громадянська платформа», мер Варшави, 48-річний Рафал Тшасковський.

 

Попри те, що в першому турі Дуду отримав аж на 13% більше підтримки, ніж Тшасковський (43,50% проти 30,46%), до другого туру ситуація вирівнялася. До того ж, згідно з останнім опитуванням, опозиціонер випереджає чинного главу держави майже на 2%.