Кораблі НАТО увійшли в Чорне море

10:39, 08.07.2020
Кораблі НАТО увійшли в Чорне море

Мінний тральщик ESPS Tambre (М 33) ВМС Іспанії

Група кораблів постійної протимінної групи НАТО напередодні увійшла в акваторію Чорного моря.

 

Як інформує УМ, про це повідомив на своїй сторінці в Facebook керівник Інституту стратегічних чорноморських досліджень Андрій Клименко.

 

“07.07.2020 близько 12:00 (за київським часом) в Чорне море увійшли кораблі 2-й постійної протимінної групи НАТО — Standing NATO Mine Countermeasures Group Two, SNMCMG2”, — написав він.

 

За словами Клименка, захід зробили:

турецький тральщик TCG Amasra (М 266),
іспанський — ESPS Tambre (М 33),
італійський — ITS Gaeta (5554),
флагманський корабель групи — корабель постачання ВМС Греції HS Aliakmon (A-470).

 

Завдання групи — пошук, виявлення та знищення морських мін, а також супровід кораблів і суден через мінні загородження. Група безпосередньо підпорядкована Об’єднаному командуванню НАТО в Неаполі у Італії.

 

У Росії, своєю чергою, заявили, що сили Чорноморського флоту РФ відстежують пересування кораблів Альянсу.

 

“Сили і засоби Чорноморського флоту приступили до спостереження за діями постійної мінно-тральної групи сил першочергового задіяння НАТО в складі плавучої бази постачання ”Аліакмон“ ВМС Греції (флагман), тральщиків шукачів мін ”Тамбре“ ВМС Іспанії, ”Гаета“ ВМС Італії, що зайшла 7 липня 2020 року в акваторію Чорного моря”, - цитує ТАСС інформацію Національного центру управління обороною РФ.

 

Як повідомляла УМ, у жовтні 2019-го року в Одесі пришвартувалися мінні тральщики чотирьох країн альянсу: іспанський ESPS “Sella”, румунський “Ros Lupu Dinescu”, болгарський BGS “Shkval” та італійський ITS “Numana”