Під Знам’янкою на Кіровоградщині зійшов з колії електровоз, фото

18:51, 06.07.2020
Під Знам’янкою на Кіровоградщині зійшов з колії електровоз, фото

Електровоз зруйнував службову будівлю і повалив стовп на станції Чорноліська. (Фото з ФБ-сторінки Олега Васильєва)

Вантажний потяг покотився з місця стоянки, зійшов з колії, зруйнував службову будівлю і повалив стовп на станції Чорноліська Знам’янського району Кіровоградщини у понеділок близько 9.00 ранку.

 

Станція Чорноліська належить до Одеської залізниці.

 

Фахівці з'ясовують причини інциденту на бокових коліях станції.

 

Як інформує «Україна молода» про аварію повідомив блогер Олег Васильєв на своїй сторінці у Facebook.

 

В Одеській філії Укрзалізниці подію не коментують.

 

 

"6 липня о пів на дев’яту ранку на станції Чорноліська Одеської залізниці вантажний поїзд під локомотивом ВЛ-80 самовільно покотився з місця стоянки у бік посту "Західний"... З колії зійшли дві секції електровоза та шість вантажних вагонів, зруйновано службову будівлю (людей у приміщенні не було)", - написав Олег Васильєв.

 

За його даними, аварія сталася на бокових коліях, через це рух інших поїздів по станції Чорноліська не зупинявся. Почалися відновлювальні роботи.

 

"Підсумок події: мінус один вантажний електровоз за умови дефіциту тяги, витрати коштів на відновлення пошкодженої контактної мережі, колії та рухомого складу, затримка доставки вантажу. Причини аварії з’ясовують", - додав блогер.

 

 

На його думку, існує кілька версій події: ймовірно, під час стоянки поїзда склад не було закріплено належним чином. Коли повітря вийшло із гальмівної магістралі поїзд почав рухатися.

 

«Чи дійсно тут мала місце халатність? Безперечно, людський фактор буде стояти на першому місці. Але, хто буде розбиратися у першопричинах аварії?», - наголошує пан Васильєв.

 

Зі слів залізничників такі ситуації трапляються через дефіцит кваліфікованих кадрів та відсутність належної кількості працівників на станціях. Посади скорочуються, і відповідно, один працівник має виконувати роботу за двох, або трьох працівників.

 

Тож не дивно, що вантажний поїзд міг стояти не закріпленим, або стався технічний збій у роботі техніки. Зрозуміло, що офіційні висновки будуть робити відповідні компетентні служби, констатує блогер.