Масштабні навчання «Гвардія – 2020» розпочалися в Україні

15:15, 06.07.2020
Масштабні навчання «Гвардія – 2020» розпочалися в Україні

Командно-штабне навчання "Гвардія — 2020". (Фото Нацгвардії МВС)

Командно-штабне навчання "Гвардія — 2020" з органами управління, силами і засобами Національної гвардії та у рамках спільної підготовки сил оборони розпочато в Україні в понеділок.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

 

«До проведення навчань «Гвардія — 2020» залучаються органи управління, військові частини Національної гвардії, а також органи військового управління, сили і засоби інших складових сил оборони Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України», - інформують в ЗСУ.

 

У Генштабі ЗСУ попереджають, що в районі проведення навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами всі помічені безпілотні літальні апарати будуть збиті.

 

«Особи, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, будуть затримані та притягнуті до відповідальності», – додають військові.

 

Тож громадян України просять не проводити фото-, відеозйомку, трансляцію онлайн і не публікувати у соціальних мережах відомості, що розкривають.

 

 

Зазначається, що головною метою навчання визначено нарощування оперативних спроможностей органів управління НГУ щодо управління об’єднаним угрупуванням військ у ході ведення стабілізаційних та оборонних дій під час відсічі збройної агресії.

 

"У ході активної фази навчань сплановано проведення практичних дій визначених військових частин та підрозділів сил оборони. Окрему увагу буде приділено спільному виконанню заходів територіальної оборони держави та підвищенню рівня взаємосумісності органів управління складових сил оборони", - зазначили військові.

 

Зауважимо, що раніше на полігоні неподалік Маріуполя відбулися масштабні навчання з бойовою стрільбою загальновійськового резерву Об’єднаних сил.