Вилучену військову техніку Повітряних сил повернули: ДБР відкрило провадження

12:59, 03.07.2020
Вилучену військову техніку Повітряних сил повернули: ДБР відкрило провадження

Винних обіцяють покарати.

Вилучене оборонне обладнання повітряних сил ЗСУ повернули у військові частини. Державне бюро розслідувань вже відкрило кримінальне провадження.

 

Обладнання повернули у військові частини 2 липня о 22:50, йдеться на сайті Державного бюро розслідувань.

 

ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівниками ДБР та СБУ під час вилучення військового майна.

 

Причетних до вилучення техніки наразі відсторонили від роботи. Питання про їхнє подальше звільнення буде обговорюватись після результатів службового розслідування.

 

Матеріали кримінального провадження витребували із територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, та передали для подальшого розслідування до Головного слідчого управління ДБР.

 

У відомстві заявили, що під час слідчих дій вилучили сім приладів НВЧ (клістрони). У той же день слідчі ДБР повернули три прилади в одній з військових частин, ще чотири прилади пообіцяли повернути сьогодні.

 

 

Прилади вже повернули, однак, через їх вилучення та фактичне виведення з ладу зенітно-ракетних комплексів на Хмельниччині, ДБР почало внутрішнє розслідування.

 

Винних обіцяють покарати.