Масштабна аварія автобуса в Польщі: 36 постраждалих українців, фото, відео

09:11, 03.07.2020
Масштабна аварія автобуса в Польщі: 36 постраждалих українців, фото, відео

За попередніми даними серед постраждалих дітей немає

У Польщі 2 липня сталася аварія за участю пасажирського автобуса з України, який прямував з Тернополя до Варшави. В результаті ДТП травми отримали 36 українців.

 

Аварія трапилась поблизу міста Богуславіце Сілезького воєводства, повідомляє пресцентр польської поліції в регіоні, а також генконсульство України в Польщі.

 

Спершу була інформація, що 16 українців отримали травми, а 10 – госпіталізували. Однак згодом кількість постраждалих зросла до 36. Водій українського автобуса отримав серйозні травми і перебуває в лікарні. Загалом в автобусі перебували приблизно 40 людей.

Окрім українців, постраждали двоє водіїв вантажівок. Загалом госпіталізували 23 людей. Стан чотирьох найбільш травмованих людей серйозний, але стабільний. Їхньому життю нічого не загрожує.

 

ДТП "сталася за принципом доміно". Як зазначають польські видання, в автоцистерні вибухнула шина. Вона перевозила "сипучий матеріал невідомого типу". Надалі цистерна врізалася в автобус, а потім в автомобіль з причепом, який перевозив легкозаймисті речовини. В обох вантажівках сталася пожежа.

Заступник міністра охорони здоров'я Польщі повідомив, що більшість постраждалих отримали переломи, травми голови та кінцівок.


За попередніми даними серед постраждалих дітей немає. Поранених доставили до лікарень гелікоптерами. Водночас людей, які не потребують меддопомоги, тимчасово розселили в готелі.

 

Рятувальники на гелікоптерах евакуювали поранених.

 

Наразі українські консули разом із місцевою польською владою намагаються встановити перевізника.