В Івано-Франківській області та Києві посилюють карантин

20:19, 01.07.2020
В Івано-Франківській області та Києві посилюють карантин

В Івано-Франківській області та Києві посилюють карантин

Посилити обмеження вирішили через зростання кількості хворих на коронавірус. Відповідне рішення ухвалила регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Івано-Франківській ОДА.

 

Як повідомляє "УМ", комісія заборонила на території області проведення масових заходів: весіль, днів народження, хрестин, поминальних обідів, узакладах громадського харчування всередині приміщень за участю понад 10 осіб. Рішення діятимуть до 31 липня. У разі порушення цих норм, управління Держпродспоживслужби подаватиме пропозиції про закриття таких закладів харчування.

 

Відсьогодні через збільшення кількості хворих посилюють обмеження і в столиці. Ресторани та кафе тепер працюватимуть до 22-ої. Також о 10-й вечора мають завершуватися всі розважальні та спортивні заходи. У міській владі пояснили, що це - вимушене рішення. Адже кількість інфікованих у столиці зростає. За минулу добу в Києві виявили сотню нових випадків інфікування. 

 

А от у Львові  продовжили карантин до наступного вівторка. Так вирішили через високі показники захворюваності в регіоні. Щодня кількість нових випадків коронавірусу зростає на півтори-дві сотні. Стабільно багато також госпіталізованих пацієнтів. Лікарні завантажені майже наполовину. Місцева влада радить підприємцям організувати перевезення своїх співробітників - аби зменшити навантаження на громадський транспорт у години пік. 

 

Нагадаємо, сьогодні в Україні зафіксували 664 нових випадки коронавірусу. Найбільше у Львівській, Закарпатській та Рівненській областях. З початку спалаху захворіли на КОВІД-19 близько 45 тисяч українців. Майже половина з них - вже одужали.