Вибори у Польщі: Дуда та мер Варшави вийшли у другий тур

11:28, 29.06.2020
Вибори у Польщі: Дуда та мер Варшави вийшли у другий тур

Другий тур президентських виборів у Польщі має відбутися 12 липня

В другому турі президентських виборів у Польщі приймуть участь чинний президент Анджей Дуда та мер Варшави Рафал Тшасковський.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Onet.pl, про це свідчать результати екзи-полів, підготовлених Ipsos.

 

Згдіно екзит-полам, за чинного президента Анджея Дуду віддали голоси 41,8% виборців. Натомість, за опозиціонера Тшасковського – 30,4%.

 

На третьому місті – незалежний кандидат Шимон Головня. За ного віддало голоси 13,3% виборців. Ще 7,4% - у кандидата від ультраправої "Конфедерації" Кшиштофа Босака, 2,9% - від лівого кандидата Роберта Бедроня.

 

Сенсацією став низький результат лідера "селян" Владислава Косіяк-Камиша- згідно екзит-полам, за нього проголосувало лише 2,6%.

 

Решта кандидатів не набрали і одного відсотку.

 
 

Варто зазначити, що через епідемію коронавірусу голосування було дозволено і через пошту – це може дещо змінити результати. Також у зв'язку з пандемією COVID-19 вибори проводяться в санітарному режимі. На дільницю можна зайти тільки в масці, на вході встановлені санітайзери, кількість людей, які одночасно перебувають у приміщенні, обмежують.

 

Другий тур президентських виборів у Польщі має відбутися 12 липня. Як очікується, Анджей Дуда може розраховувати на голоси Босака, в той час, як решта кандидатів скоріш за все підтримують опозиціонера.