Карантин: дитячі табори зборонено відкривати до 31 липня

15:38, 28.06.2020
Карантин: дитячі табори зборонено відкривати до 31 липня

Дитячі оздоровчі табори будуть закритими щонайменше до кінця липня

Міністр охорони здоров`я Максим Степанов заявив, що дитячі табори не дозволять відкрити до 31 липня. Позицію МОЗ пояснив, що за умов різкого зростання числа заражень коронавірусом в Україні небезпечно відкривати табори, бо це місця великого скупчення дітей.

 

Як повідомляє "УМ", коли ж відкриють дитячі озборовчі бази - невідомо. "Просто треба звернути увагу на ті цифри, які у нас є з коронавірусної хвороби щодня: кількість нових випадків, кількість людей, які щодня госпіталізуються, кількість людей, які помирають від коронавірусної хвороби - і тоді набагато легше буде зрозуміти, чому ми не дозволяємо працювати дитячим оздоровчим таборам", - сказав очільник МОЗ. 

 
Глава МОЗ нагадав, що в оздоровчих таборах відпочиває велика кількість дітей з різних регіонів, тому під час відпочинку в цих оздоровчих таборах можливі спалахи захворювання на COVID-19.
 
 
"Саме з таких причин - бо це масова кількість дітей, які одночасно перебувають разом, було прийнято рішення уряду про заборону відкриття дитячих таборів відпочинку до 31 липня 2020 року", - резюмував він.
 
 
 
Нагадаємо, сьогодні в Україні встановлено антирекорд за кількістю госпіталізованих на коронавірус.