День Конституції: від Дніпра до Одеси традиційно вирушила козацька регата

12:30, 28.06.2020
День Конституції: від Дніпра до Одеси традиційно вирушила козацька регата

Традиційно до Дня Конституції вже п`ятий рік поспіль від берегів Дніпра до Одеси вирушила крейсерська регата "Козацький шлях"

Вже вп'яте від берегів  Дніпра  до Одеси вирушила  крейсерська регата "Козацький шлях". Перегони традиційно  присвячені Дню Конституції та Дню флоту України. 

 

Як повідомляє "УМ" дорогою учасники перегонів відвідують місця козацької слави. У змаганнях беруть участь два десятки яхт. Маршрут складається з таких міст як  Дніпро – Запоріжжя – Нікополь – Херсон – Очаків – Одеса. 

 

Нагадаємо, фестиваль «Козацький шлях»проводиться на виконання святкових державних заходів до Дня Конституції України, Дня Військово-Морських Сил України та вшанування воїнів та ветеранів війни на Сході України. 

 

Як повідомляла "УМ", президент Зеленський винагородив представників шоу-бізнесу, а також науковців, військових, діячів культури тощо з нагоди Дня Конституції, який відзначається у неділю, 28 червня. Серед нагороджених - популярні співаки, ведучі та гуморист з Одеси.

 

Зокрема, співак та музичний продюсер Олексій Потапенко «Потап» отримав звання заслуженого артиста України. Таким самим званням відзначено і співака Арсена Мірзояна, зятя Ніни Матвієнко.

 

Відомий комедійний актор з Одеси Олег Філімонов став народним артистом. Співачки Ірина Білик та Тіна Кароль отримали ордени княгині Ольги ІІІ ступеня.