Кличко закликає покарати корумпованих забудовників Києва, відео

19:45, 27.06.2020
Кличко закликає покарати корумпованих забудовників Києва, відео

Денис Комарницький залучений в мерську кампанію "слуги народу" Миколи Тищенка.

Мер Києва Віталій Кличко закликає Офіс генпрокурора, СБУ та ДБР розслідувати діяльність будівельної мафії Києва.

 

Саме до цих правоохоронних органів міський голова столиці звернувся з офіційною заявою стосовно фактів корупції столичних забудовників, викладених в матеріалах журналістів Bihus.Info.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йдеться у зверненні Кличка в Facebook  в суботу.

 

"Щоб розслідування журналістів стало розслідуванням правоохоронців, я звертаюся з офіційною заявою до Офісу генпрокурора, СБУ, ДБР, щоб вони розслідували факти корупції забудовників, викладені в розслідуванні журналістів. Не важливо, яке політичне забарвлення мають корупціонери. Я прошу діяти по закону", - наголосив Віталій Кличко.

 

Мер додав, що спілкувався з журналістами в той час, як вони займалися розслідуванням, тож подякувавши їм за оприлюднені матеріали, зазначив, що "готовий надати свою допомогу в тому, щоб корупціонери були покарані".

 

Зауважимо, що у п'ятницю, 26 червня журналісти Bihus.Info з посиланням на документи, надані нардепом Гео Леросом і на свої джерела, повідомили про те, що компанії, пов'язані з Денисом Комарницьким, в останні роки регулярно отримували в Києві великі підряди на будівництва та реконструкції від комунальних підприємств, а сам Комарницький тепер залучений в мерську кампанію "слуги народу" Миколи Тищенка.

Пан Лерос передав журналістам копії документів, які "могли перебувати на комп'ютері офісу так званого "смотрящего" за Києвом Дениса Комарницького", де в жовтні 2019 року силовики провели обшуки.

 

Серед документів - "меморандуми" і "понятійні угоди". Основними фігурантами в документах виступають Денис Комарницький - соратник ексмера Києва Леоніда Черновецького, якого зараз ЗМІ називають "смотрящим" по Києву, його "попередник", соратник і зараз нардеп від ОПЗЖ Вадим Столар, син екс-мера Степан Черновецький і інші відомі забудовники.

 

Як повідомляла "УМ", Віталій Кличко відмовився балотуватися у мери Києва від партії Порошенка "Європейська солідарність" і піде на вибори зі своєю партією "Удар".