Степанов хоче посилити карантин у 13 областях

12:33, 27.06.2020
Степанов хоче посилити карантин у 13 областях

Максим Степанов каже про перевищення низки критеріїв щодо розповсюдження коронавірусу у 13 областях України.

Головні санітарні лікарі щонайменше 13-ти регіонів будуть звертатися до комісій ТЕБ та НС щодо посилення карантинних заходів на цих територіях України.

 

Причина: перевищення низки критеріїв щодо розповсюдження коронавірусу у 13 областях України.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу в суботу.

 

«В умовах адаптивного карантину ми побачили різке зростання в деяких областях – збільшення кількості нових випадків, погіршення динаміки, різке заповнення ліжок у лікарнях, які виділені під COVID-19. Тобто ті критерії, які у нас визначені в постанові, перебільшені по 13 областях нашої країни – це і західні області, і місто Київ», - наголосив пан Степанов.

 

І додає, що саме тому «буде відповідне подання від головних санітарних лікарів областей на регіональні комісії ТЕБ та НС, які будуть приймати рішення щодо посилення карантинних заходів на території того чи іншого регіону». 

 

Міністр Степанов зазначив, що посилення карантинних заходів може стосуватися роботи міського транспорту, спортивних закладів, а також дошкільних і "решти закладів, які є в країні".

 

Нагадаємо, за минулу добу, 26 червня, в Україні виявлено 948 випадків коронавірусу. При цьому 24 людини померло, 402 – одужало.