Потужна негода насувається на Україну

12:22, 23.06.2020
Потужна негода насувається на Україну

Найгіршою буде ситуація в Карпатах і Прикарпатті.

Негода не відступає з України. Майже по всій території 23 червня пройдуть сильні грози із градом та шквальними поривами вітру. Негода омине лише Автономну Республіку Крим, де морський клімат дещо відрізняється від материкового.

 

Найгіршою буде ситуація в Карпатах і Прикарпатті.

 

Негода 23 червня в Україні вируватиме усюди, крім крайнього Півдня держави, попереджають синоптики Укргідрометцентру.

 

Повсюди пройдуть грози, а вдень в окремих районах град і шквали 15 – 20 метрів за секунду.

 

У Львівській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях синоптики попереджають про сильні зливи (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

 

Разом з тим на решті території України буде значний дощ і грози. Подекуди також шквал і град. За винятком Карпат і Прикарпаття, а також Криму всюди І рівень небезпеки, жовтий.

 

По Києву та Київській області вдень 23 червня грози, в окремих районах град та шквали 15 – 20 метрів за секунду.

 

Температура повітря при цьому по Україні коливатиметься від +20 до +29 градусів. У Криму й частині Херсонщини буде сонячно.

 

Під час сильних вітрів та злив радимо усі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні. Якщо ви опинилися на вулиці, то триматися якомога далі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев; у разі сильного вітру сховатися в найближчому приміщенні або природному укритт.  Уникайте перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт.