В офісі президента не хочуть посилювати карантин

09:09, 20.06.2020
В офісі президента не хочуть посилювати карантин

У Зеленського не виклюючають посилення карантинних обмежень

У президента Володимира Зеленського не хочуть повертатись до карантину та намагатимуться різними методами пояснити небезпеку коронавірусу.

 

Як інформує УМ, про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в ефірі телеканалу "Україна 24".

 

"Сьогодні була дуже жорстка розмова у президента із правоохоронними органами, із прем’єром, із Міністерством охорони здоров’я. Ми говорили про те, щоб всі зараз об’єдналися для того щоб пояснити людям, у деяких випадках це буде бити по кишені (штрафи – ред). Ми не хотіли б знову посилювати карантин, бо це удар і по економіці, і по людях, але такий захід не виключається", - сказав він.

 

Тимошенко додав, що президент дав завдання правохоронцям посилити перевірку дотримання карантинних обмежень. Найближчі дні ,стверджують в Офісі президента, громадяни побачать як будуть працювати правоохоронні органи.

 

Як повідомляла УМ, прем'єр-міністр Денис Шмигаль видав доручення міністру внутрішніх справ Арсену Авакову забезпечити посилений контроль силами Національної поліції України за додержанням громадянами та установами протиепідемічних правил.

 

Кабмін опублікував постанову про продовження до 31 липня дії адаптивного карантину з метою запобігання поширенню коронавірусу.