В Україні представили партію мерів «Пропозиція», відео

17:33, 19.06.2020
В Україні представили партію мерів «Пропозиція», відео

Партію мерів створили у зв"язку з тим, що протягом останніх місяців відносини представників місцевої влади і центральної дещо загострились

У п'ятницю, 19 червня, в Україні представили партію мерів "Пропозиція".

 

Як повідомляє УМ, у новостворену партію увійшли керівники шести українських міст, пише OBOZREVATEL

 

До "Пропозиції" увійшли мер Дніпра Борис Філатов; мер Миколаєва Олександр Сенкевич; мер Чернівців Олексій Каспрук; мер Житомира Сергій Сухомлин; мер Кропивницького Андрій Райкович; мер Каховки Херсонської області Андрій Дяченко.

 

На презентації члени партії повідомили, що її метою стане побудова ефективної системи самоврядування в країні.

В Україні представили партію мерів "Пропозиція"

Нагадаємо, в ексклюзивному коментарі OBOZREVATEL політичний експерт Сергій Гайдай, який консультує новостворену політсилу, прояснив ситуацію з неприєднанням до неї мера Києва Віталія Кличка та експрем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Перший, за словами Гайдая, планує і далі розвивати власну політсилу – партію УДАР.  Другий же хотів стати лідером нової політсили.

При цьому експерт наполягає: називати "Пропозіцію" "партією мерів" не зовсім правильно. Адже мова йде про всеукраїнську політичну силу, відкриту для всіх, хто підтримає програму партії.

 

Нагадаємо, партію мерів створюють у зв"язку з тим, що протягом останніх місяців відносини представників місцевої влади і центральної дещо загострились. Зокрема, мери міст інколи критикували рішення влади щодо жорсткого карантину.

 

Водночас президент Володимир Зеленський ставив в один ряд із сепаратизмом бунт міських голів проти рішень центральної влади, бо вважає, що це шкодить не президенту, а Україні.