На Світлодарській дузі загинув захисник України під час обстрілу

18:52, 17.06.2020
На Світлодарській дузі загинув захисник України під час обстрілу

Наші воїни негайно відреагували на усі можливі загрози з боку загарбників та змусили противника припинити свої агресивні дії.

Захисник України загинув під час ворожого обстрілу в районі Світлодарської дуги в середу, 17 червня.

 

Загалом російські окупанти тричі відкривали вогонь по позиціях ЗСУ в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» протягом доби станом на вечір.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил у вечірньому зведенні.

 

Так, поблизу Оріхового бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів. Окрім цього біля селища Луганське застосовували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю, а неподалік Шумів — стрілецьку зброю.

 

«На жаль, внаслідок ворожого обстрілу Україна втратила одного мужнього воїна. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого героя», - йдеться у повідомленні.

 

У штабі ООС додають: «Наші воїни негайно відреагували на усі можливі загрози з боку загарбників та змусили противника припинити свої агресивні дії. Втрати окупантів уточнюються».

 

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.

 

Напередодні, 16 червня російські окупанти 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями 122 мм артилерійських систем, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї.

 

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Оріхове, Кримське, Новоолександрівка, Новозванівка, Мар’їнка, Авдіївка та Пищевик.

 

За даними розвідки, 16 червня українські військовослужбовці знищили одного окупанта.

 

Як повідомляла "УМ", прапорщик 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького Леонід Добрянський з позивним «Старий» загинув під час виконання бойового завдання від мінно-вибухової травми у суботу, 13 червня.

 

Про полеглих захисників України у минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої травня: пам’ятаймо про їхній подвиг.