На Станиці Луганській окупанти пропускають через КПП лише за «списками бажаних»

10:00, 17.06.2020
На Станиці Луганській окупанти пропускають через КПП лише за «списками бажаних»

Окупанти лише частково розблокували переміщення людей на Луганщині.

Сьому добу поспіль російські війська та їх маріонеткові адміністрації не пропускають цивільних осіб у Донецькій області перетнути лінію розмежування у будь-яку зі сторін. КПВВ “Мар’їнка” з вини окупантів досі не функціонує, а на “Станиці Луганській” пропуск здійснюється за попередніми списками.

 

Як повідомляє УМ, про це інформують у пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил.

 

Зазначається, що минулої доби окупанти на “Станиці Луганській” повністю заблокували роботу цього пішого переходу, не пропускаючи людей ані до підконтрольної Уряду території України, ані у зворотному напрямку.

 

Сьогодні, 16 червня, контрольний пункт в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” працював з 7.00 до 18.00. За цей час лінію розмежування в обидві сторони перетнуло 155 громадян.

 

Ще 2 людей окупаційні адміністрації не пропустили на непідконтрольну українській владі частину Донбасу.

 

У штабі ООС наголошують, що окупанти лише частково розблокували переміщення людей на Луганщині.

 

“Ніякої гарантії успішного перетину лінії розмежування немає, бо загарбники при наданні дозволу на перетин лінії розмежування керуються так званими “списками бажаних осіб”. Відповідно спроби вільного переміщення людей в обох напрямках час від часу блокуються російськими найманцями”, – йдеться в повідомленні.

 

Починаючи з 10 червня через контрольний пункт “Станиця Луганська” окупанти не пропустили 30 чоловік.

 

При цьому бажаючих перетнути лінію розмежування були сотні людей. Нагальні соціально-побутові проблеми людей вперто ігноруються окупантами.

 

Як повідомляла УМ, станом на 10 червня українські прикордонники були готові до відновлення пропускних операцій в контрольних пунктах в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” та “Мар’їнка” на Донбасі.

 

Втім, представники окупаційних маріонеткових проросійських адміністрацій заявили, що не збираються відкривати пункти пропуску через загрозу поширення коронавірусу.

 

9 червня терористи з “ЛНР” заявили, що не будуть відкривати контрольний пункт в’їзду-виїзду в Станиці Луганській зі свого боку.

 

 

 

В Росії розцінили як провокацію відкриття Києвом пунктів пропуску на Донбасі.