Трамп завершує еру нескінченних воєн

11:12, 14.06.2020
Трамп завершує еру нескінченних воєн

Дональд Трамп звертається до випускників Військової академії у Вест-Пойнті (штат Нью-Йорк).

Президент США Дональд Трамп оголосив, що американські солдати більше не будуть відновлювати інші країни і вирішувати чужі конфлікти в зарубіжних країнах.

 

Як передає «Україна молода», про це Трамп заявив у зверненні до випускників Військової академії у Вест-Пойнті (штат Нью-Йорк).

 

"Кожен з вас починає свою службу в армії в критично важливий момент нашої історії. Ми відновлюємо фундаментальні принципи того, що служба американського солдата полягає не в тому, щоб відновлювати інші країни, а в тому, щоб захищати нашу країну від іноземних ворогів", - зазначив пан Трамп.

 

Господар Білого дому підкреслив, що США "завершують еру нескінченних воєн" і в цьому полягає "новий, чіткий погляд на захист життєво важливих американських інтересів".

 

"Вирішувати давні конфлікти в далеких країнах, про які багато навіть не чули, - це не обов'язок американських військ. Ми не світові поліцейські", - підкреслив президент США.

 

Раніше стало відомо, що Трамп наказав скоротити чисельність військовослужбовців США в Німеччині.

 

Нагадаємо, в кінці лютого Сполучені Штати і радикальний рух Талібан підписали історичний мирний договір. Він передбачає поступове виведення сил США і міжнародної коаліції з Афганістану.