В Антрациті бойовики викрадають страйкарів-шахтарів

20:03, 12.06.2020
В Антрациті бойовики викрадають страйкарів-шахтарів

Страйк шахтарів на шахті "Комсомольська" триває, понад 100 гірників вже тиждень залишаються під землею.

Понад 120 гірників страйкують через чималу заборгованість по заробітній платі і залишаються під землею шахти «Комсомольська» в окупованому місті Антрацит на Луганщині.

 

Бойовики терористичної «ЛНР» намагаються завадити поширенню інформації про страйк і навіть викрали кількох активних прихильників страйкарів.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляє пресслужба міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у п’ятниці.

 

«5 червня було оголошено про початок страйку працівників шахти "Комсомольська" (м. Антрацит). Понад 120 гірників відмовилися підніматися на поверхню до тих пір, поки їм не погасять борги по зарплаті за останні три місяці. "Влада" ТОТ ЛО спробувала ізолювати страйкарів, оголосивши 7 червня "карантин" в Антрацитівському районі і м. Ровеньки, який де-фактор виглядав як блокування під’їздів до страйкуючої шахти», - йдеться у повідомленні.

 

За даними міністерства, було зафіксовано спроби заблокувати у зазначеному районі роботу соціальних мереж і мобільного зв’язку.

 

Страйк шахтарів на шахті "Комсомольська" триває, понад 100 гірників вже тиждень залишаються під землею.

 

Відзначається, що у місцевих інформресурсах бойовиків факт страйку повністю ігнорується, або для дискредитації подається як інспірований протест.

 

Ситуація ускладнена тим, що окупанти проводять "реорганізацію" вугільних підприємств на Луганщині, яка призводить до скорочення робочих місць.

 

При цьому після "реорганізації" борги по зарплатах намагаються формально залишити на старих юридичних особах, позбавляючи шахтарів зароблених грошей.

 

Повідомляється, що страйк підтримали гірники шахти "Білоріченська" (н.п. Білоріченськ Лутугінського району Луганщини).

 

Одночасно з шахтарями через борги по зарплаті оголосили страйк працівники двох цехів Алчевського металургійного комбінату.

 

У зв’язку із цим, бойовики вирішили штрафувати людей за запізнення на робоче місце (5000 рос. руб.), а всім потенційним учасникам страйку зарплату буде знижено в 2 рази (до 9000 рос. руб/міс).

 

Водночас, в управлінні окупованої "залізниці" обіцяли виплатити заборгованість за останні три місяці в період до 12.06.2020.

 

Також в міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомили про пропагандистську кампанію до "Дня Росії" 12 червня. Зокрема, на балконах приватних осель в окупованих регіонах примусово розвішали російські прапори.

 

Повідомляється, що через спробу зняти з балкону своєї квартири російських прапор бойовики викрали мешканку Іспанії Євгенію Йепес-Веньєсу.

 

У міністерстві додали, що окупанти відмовляються приділяти увагу цьому інциденту і заблокували його розгляд на засіданні ТКГ.