В США хочуть «найжорсткіших» санкції проти Росії

10:35, 11.06.2020
В США хочуть «найжорсткіших» санкції проти Росії

Росію, Китай і Іран названо «найбільш агресивними противниками Америки».

Республіканці Палати представників Конгресу США виступили з пропозицією запровадити безпрецедентно жорсткі санкції проти Росії, Китаю та Ірану.

 

Як інформує УМ, про це йдеться в доповіді Зміцнення Америки і протидія глобальним загрозам, опублікованій впливовим партійним комітетом, в який входить близько 150 конгресменів.

 

У доповіді Росію, Китай і Іран названо «найбільш агресивними противниками Америки». Проти цих країн пропонується ввести «найжорсткіші санкції, коли-небудь запропоновані Конгресом».

 

Зокрема, Росію пропонують визнати державою — спонсором тероризму, ввести санкції проти нафтогазових проєктів, російського суверенного боргу і підконтрольних Росії осіб за кордоном. Крім цього, планується розробити стратегію поводження безпосередньо до російського народу і підтримки його в прагненні до демократії, минаючи російську владу.

 

Крім того, в доповіді пропонується ввести санкції проти членів керівництва Комуністичної партії Китаю через переслідування уйгурів і придушення протестів в Гонконзі.

 

Що стосується Ірану, тут санкції пропонується запровадити щодо деяких секторів іранської економіки, а також пов’язаних з Іраном регіональних структур, зокрема, підтримуваних Тегераном бойових груп за межами країни.

 

Запропоновані санкції не є внесеним до Конгресу законопроєктом і виконують роль рекомендації.

 

Як повідомляла УМ, президент США Дональд Трамп продовжує обгрунтовувати свою ідею запросити Росію на саміт «Великої сімки» цього року. За його словами, він керується виключно «здоровим глуздом».