Кремль не запросив Зеленського на парад у Москві

17:38, 10.06.2020
Кремль не запросив Зеленського на парад у Москві

Усе ж підтвердили свою участь у параді 24 червня представники таких країн

Кремль не надіслав запрошення Президенту України Володимиру Зеленському на парад в Москві, який перенесли із 9 травня на 24 червня у зв'язку із пандемією.

 

Як інформує УМ, про таке рішення заявив прессекретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков.

 

Він зазначив, що Україна не показувала бажання поділити з ними радість від свята. Тому й прийняли рішення не надсилати запрошення на парад. У Росії ж вирішили сконцентрувати увагу на країнах СНД. Тому планують відновити запрошення керівникам цих держав, а також тим, хто сам виявив бажання приїхати на врочистості.

 

"Як ми знаємо, Україна не є де-факто і, багато в чому, де-юре учасницею СНД і жодного разу не сигналізувала про своє бажання розділити радість від свята Перемоги", - наголосив Пєсков.

 

Усе ж підтвердили свою участь у параді 24 червня представники таких країн: Сербії,  Хорватії, Абхазії й Південної Осетії, Казахстану, Молдови, Киргизії, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану.

 

Крім цього, поки в Кремлі чекають на відповідь від президента Білорусі Олександра Лукашенка – його теж запросили на святкування. Поки ж від нього відповіді не отримали.

 

Як повідомляла УМ, президент Росії Володимир Путін оголосив, що парад на честь 75-річчя Перемоги у Другій світовій війні відбудеться 24 червня.

 

Раніше  Путін скасував парад Перемоги і акцію "Безсмертний полк" через пандемію коронавірусу. День перемоги перенесуть на пізнішу дату.