У Броварах зафіксовано спалах коронавірусу в дитсадку «Калинка»

15:38, 08.06.2020
У Броварах зафіксовано спалах коронавірусу в дитсадку «Калинка»

Садочок "Калинка" наразі закритий на обсервацію.

Щонайменше у дев’ятьох дітей та трьох дорослих підтверджено діагноз коронавірус в дитячому садочку «Калинка» у місті Бровари Київської області.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко в понеділок.

 

“Хочу проінформувати, що зранку в суботу були відібрані зразки для проведення ПЛР-аналізу у всіх працівників закладу та дітей, які контактували з вихователькою, що захворіла на коронавірус. За результатами дослідження тести на COVID-19 у 9 дітей та 3 дорослих виявились позитивними. Двоє дітей госпіталізовані до дитячої обласної лікарні в місті Боярка, інші захворілі лікуються амбулаторно”, - поінформував мер Броварів.

 

За словами Сапожка, садочок "Калинка" наразі закритий на обсервацію, всі працівники закладу та батьки вихованців, які з 1 червня відвідували садочок, перебувають на самоізоляції під контролем сімейних лікарів. Інші дошкільні заклади продовжать працювати з дотриманням санітарно-епідемічних вимог, пообіцяв міський голова.

 

Зауважимо, що 5 червня у виховательки дошкільного закладу «Калинка» лабораторно підтвердили COVID-19.

 

Як повідомляла «УМ», в Україні лідирує за кількістю інфікованих Київ: на сьогодні в столиці вже 3 490 підтверджених випадки захворювання на COVID-19.