Зеленський покатався із журналістами на велосипедах

16:58, 06.06.2020
Зеленський покатався із журналістами на велосипедах

Володимир Зеленський та журналісти-велосипедисти. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський привітав журналістів з професійним святом і побажав їм сил і натхнення.

 

Як повідомляє «Україна молода», своє вітання Зеленський опублікував у Facebook  в суботу, 6 червня.

 

Ще й виставив також свою світлину із окремими українськими журналістами, зняте у парку на велосипедній прогулянці.

 

«Допитливі, оперативні, уважні до деталей, швидкі на слово й ноги, інколи настирливі, але завжди із загостреним почуттям справедливості. Це все – про наших українських журналістів», - зазначив Зеленський.

 

Президент запевнив, що завжди поважатиме і захищатиме журналістів.

 

«І хоч за перший рік на посаді президента я вже сповна відчув гостроту вашого пера, але не припиню вас поважати й захищати. І надалі відповідатиму на ваші запитання. Навіть у несподіваних місцях та умовах! Як-от за кермом велосипеда», - зазначив глава держави.

 

Зеленський підкреслив, що представники ЗМІ - це запорука демократії та розвитку громадянського суспільства і ще один канал спілкування влади та народу: «Ви й самі – четверта влада. А влада – це ще й відповідальність. Про це теж не слід забувати. Сил і натхнення вам, шановні журналісти! Зі святом!».

 

У коментарях до посту Зеленському закидають, що він запрошує до себе виключно лояльних журналістів. Це стосується і оприлюдненої світлини з велосипедної прогулянки.

 

Нагадаємо, що газета «Україна молода» та низка інших відомих ЗМІ отримали від Офісу президента відмову в акредитації на прес-конференцію Володимира Зеленського, яка відбулася у Маріїнському палаці 20 травня

 

Натомість акредитацію отримали скандальне інтернет-видання «Шарій.нет» та Дмитро Гордон, який перед тим брав інтерв’ю у зрадниці України Наталії Поклонської і ексватажка терористів «ДНР» Ігоря Гіркіна.

 

Зауважимо, в Україні 6 червня відзначається День журналіста. Свято встановлено згідно з указом президента України 25 травня 1994 року.