Десантник Євген Добринський арештований у Криму

15:58, 03.06.2020
Десантник Євген Добринський арештований у Криму

Адвокат українця має намір подати апеляцію.

В окупованому Криму так званий Київський районний суд Сімферополя заарештував військового ЗСУ Євгена Добринського на місяць. Українського десантника звинувачують у нібито незаконному перетині кордону.


Як інформує УМ, так званий суд російських окупантів арештував військовослужбовця до 1 липня, повідомляє ТАСС.

 

Адвокат українця має намір подати апеляцію.

 

"Суд постановив обрати запобіжний захід у вигляді взяття під варту Добринського терміном на 30 діб – до 1 липня", – заявила суддя окупантів Валентина Каминіна.

 

Окрім того, щодо військового порушили кримінальну справу за статтею про незаконне перетинання державного кордону РФ. Тепер українцю загрожує штраф, примусові роботи, або позбавлення волі до 2 років.


ФСБ Росії висунуло версію, що українського військового нібито затримали у стані алкогольного сп'яніння під час незаконного перетину кордону з Кримом. Зауважимо, таку версію росіяни висунули аж на третій день після зникнення Добринського біля Чонгару.


Український військовий Євген Добринський з 95-ї окремої десантно-штурмової бригади зник зі спостережного посту на Чонгарі в суботу, 30 травня. На місці зникнення Добринського виявили сліди боротьби. У військового, попри те, що він перебував на посту, не було із собою зброї.

 

Ще в день зникнення військового росіяни звернулися до української сторони для підтвердження його даних. Однак офіційно не повідомляли про його затримання.

 

Лише 2 червня ФСБ Росії офіційно підтвердило, що український військовий перебуває у них. Вони навіть опублікували відео з його зізнанням та нібито порушенням. Однак у ЗСУ вже встигли розвінчати цей пропагандистський російський фейк та вказали на помилки у їх постановчому відео про затримання Відео про затримання військового у Криму – фейк: у ЗСУ розповіли, де схибили “режисери ФСБ” військового.

 

Добринський (якщо це дійсно він) у відео каже, що 29 травня пішов у село Сиваш Херсонської області, щоб придбати сигарети. А там чомусь вирішив із місцевими "випивати й курити травку". Згодом Добринський вирішив піти до Криму, мовляв, самостійно і просто тому, що був напідпитку. Дорогою його й затримали росіяни.


У фейсбуці пресслужби Десантно-штурмових військ ЗСУ кажуть: якби все було правдою, то відео росіяни показали б першого ж дня, а не через три доби.

 

За цей час ФСБ, найімовірніше, "психологічно обробило затриманого, погрожуючи розправою та іншими діями".

 

Відео про затримання українця очевидно постановочне, у ФСБ не врахували дрібні, але важливі деталі. Наприклад, що головним убором форми одягу в підрозділі Добринського є панама літня, а не кашкет польовий, який чітко видно у відео. 

 

Не враховані й час доби та погодні умови, під час яких "зник" військовий, а це – приблизно 5.00 ранку.

 

Як повідомляла УМ, 30 травня поблизу півострова Чонгар на адміністративному кордоні з окупованою автономною республікою Кримом був викрадений росіянами український десантник із 95-ї одшбр Євген Добринський. 

 

2 червня російська ФСБ підтвердила затримання українського військовослужбовця Добринського. Його звинуватили у “незаконному перетині кордону”.

 

Цього дня пресслужба Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ заявила, що затримання солдата Євгена Добринського Росія використала в своїй пропаганді, поширивши неправдиву інформацію про інцидент.

 

“Якби ця інформація відповідала дійсності, відеозвернення з відповідною експертизою були б опубліковані першого ж дня, а не через три доби. Саме такий мінімальний термін потрібен спецслужбам РФ, щоб психологічно обробити затриманого, погрожуючи розправою та іншими діями”, – заявили в ДШВ.

 

Командування ДШВ зазначили, що на відео полонений військовий виглядає пригніченим, промовляє заздалегідь підготовлений текст, “не виключено, що під дією спецпрепаратів”.

Нагадаємо, невдовзі після зникнення Добринського на Херсонщині знайшли труп іншого десантника з вогнепальним пораненням.