Олег Бахматюк арештований заочно

22:09, 28.05.2020
Олег Бахматюк арештований заочно

Олег Бахматюк наразі перебуває за кордоном, але невдовзі його почне розшукувати Інтерпол.

Колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду заочно обрала запобіжний захід - тримання під вартою олігарху Олегу Бахматюку під час засідання в четвер, 28 травня.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду в Facebook.

 

 Зазначається, що колегія суддів «розглянула апеляційну скаргу прокурора щодо підозрюваного, який у період з 04.10.2014 по 13.10.2014 здійснював фактичний контроль та керівництво діяльністю ПАТ «ВіЕйБі Банк».

 

За результатами судового засідання суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

«На даний час підозрюваний перебуває поза межами України, після його затримання і не пізніш як через сорок вісім годин з часу доставки підозрюваного до місця кримінального провадження буде розглянуто за його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід у встановленому законом порядку», - йдеться у повідомленні суду.

 

Дане рішення набрало законної сили з моменту проголошення, є остаточним та оскарженню не підлягає.

 

У судовому засіданні було проголошено резолютивну частину судового рішення, повний текст рішення з мотивами його ухвалення буде проголошено 1 червня 2020 року.

 

У Центрі протидії корупції наголошують, що це рішення дозволяє Інтерполу почати розшук Бахматюка.

 

Нагадаємо, 11 листопада 2019 року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура 11 листопада затримали 7 осіб, яких підозрюють у заволодінні 1,2 мільярда гривень стабілізаційного кредиту, наданого у 2014 році Національним банком України ПАТ "ВіЕйБі Банк". 

 

У жовтні 2014 року Нацбанк виділив "ВіЕйБі Банку" стабілізаційний кредит на суму 1,2 млрд грн. ВіЕйБі належав власнику аграрного холдингу "Укрлендфармінг" Олегу Бахматюку. Вже у листопаді 2014 року НБУ визнав банк неплатоспроможним і ввів тимчасову адміністрацію. Рішення про ліквідацію фінустанови ухвалене в березні 2015 року.

 

НАБУ почало розслідувати справу Бахматюка в жовтні 2016 року. Коли слідчі вийшли на фінішну пряму, генпрокурор Юрій Луценко вирішив віддати справу в поліцію. Сто томів кримінальної справи щодо зловживань у "ВіЕйБі банку" зберігалися поліцією у підвалі стороннього підприємства і були затоплені.