Укрзалізниця продає квитки он-лайн

12:47, 27.05.2020
Укрзалізниця продає квитки он-лайн

Укрзалізниця буде продавати квитки за 90 днів до дати відправлення поїзда, а не за 45 чи 60, як це було раніше.

Квиткові каси на залізничних вокзалах України почали працювати вранці 27 травня.
 

Як інформує УМ, про це сказав в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик, повідомляє пресслужба компанії.

 

"З 8 ранку відсьогодні ми відкрили залізничні каси на всіх вокзалах країни. Працівники забезпечені засобами індивідуального захисту, поряд з касами розташовані антисептики, нанесена розмітка для забезпечення дистанції між пасажирами", - розповів Юрик.

 

Зазначається, що пасажирам, які звертатимуться до залізничних кас без засобів індивідуального захисту, зокрема масок, квитки не продаватимуться.

 

Станом на ранок 27 травня АТ "Укрзалізниця" відкрила продаж квитків на 14 поїздів: 5 швидкісних поїздів Інтерсіті+ та 9 нічних поїздів, які розпочнуть курсування з 1 червня 2020 року.

 

В Укрзалізниці підкресдюють, згідно з рішенням Кабміну, продаж квитків відкрито на 50% місць у поїздах. Щоправда, у потязі №7/8 Одеса – Харків продаватимуть квитки на всі 100% місць.

 

Білети наразі можна придбати лише онлайн. Проте невдовзі вони мають з’явитися у касах. Додамо, що каси на всіх українських вокзали відновили роботу о 8 годині ранку 27 травня.

 

Умови, за яких пасажирів пускатимуть у вагони:


- Пасажири мають бути виключно в захисних масках.
- Під час посадки до вагону у них вимірюватимуть температуру тіла.
- Провідники будуть забезпеченими засобами індивідуального захисту.
- Перед і після кожного рейсу відбуватимуться санобробка вагонів.

 

Укрзалізниця буде продавати квитки за 90 днів до дати відправлення поїзда, а не за 45 чи 60, як це було раніше.

 

 "За нашої ініціативи, з 1 червня можна придбати квитки одразу за 90 днів до дати відправлення, а не за 45-60, як було раніше. Так Укрзалізниця зможе гнучкіше реагувати на попит і завчасно призначати потяги на більш популярні дати і напрямки, а для пасажирів це додаткова зручність і можливість ефективніше планувати свої поїздки", - написав у Facebook-сторінці міністр інфраструктури Владислав Криклій

 

В Україні з 11 травня розпочався перший етап послаблення карантинних обмежень. При цьому Кабмін дозволив працювати деяким торговельним закладам та закладам побутового обслуговування населення.

 

Другий етап пом’якшення карантинних заходів розпочався 22 травня. До 22 червня в Україні діятиме адаптивний карантин.