Вашингтон переніс зустріч «Великої сімки»

08:23, 25.05.2020
Вашингтон переніс зустріч «Великої сімки»

Зустріч "Великої сімки" має відбутися у резиденції Дональда Трампа в Кемп-Девіді.

Білий дім вирішив перенести зустріч «Великої сімки» з початку червня на кінець місяця. Причина: лідери США, Канади, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії та Японії планували зустрітися віч на віч, а не у форматі відеоконференції.

 

Як передає «Україна молода», про це заявив радник із нацбезпеки президента США Роберт О'Браян в інтерв'ю CBS News.

 

За його словами, США вже наближаються до піка захворюваності на коронавірус, тому сподіваються провести саміт G7 у звичному форматі.

 

«Саміт G7 має відбутися особисто з лідерами країн наприкінці червня. Я думаю, що лідерам хотілося б зустрітися особисто, а не проводити відеоконференції. Тому президент (Дональд Трамп — ред.) направив запрошення і ми отримали чудові відповіді», — сказав О'Браян.

 

Він додав, що під час організації саміту США мають бути переконані, що всі учасники зустрічі зробили тест на коронавірус. Радник не назвав точної дати зустрічі.

 

Саміт лідерів «Великої сімки» мав відбутися 10 червня у резиденції Дональда Трампа у Кемп-Девіді. Водночас через епідемію коронавірусу планували скасувати очну зустріч та провести відеоконференцію.

 

Росію виключили із «Великої вісімки» у 2014 році після анексії Криму та початку війни на Донбасі. Відтоді спільнота існує як «Велика сімка».