«Голос» розглядає кандидатуру Сергія Притули на мера Києва

11:24, 21.05.2020
«Голос» розглядає кандидатуру Сергія Притули на мера Києва

Згідно з опитуванням "Рейтингу", Притула йде на другому місці з 9,1% підтримки

Шоумен Сергій Притула може стати кандидатом від політсили на виборах мера Києва. Принаймі, цього не виключають в партії "Голос".

 

Відповідну заяву зробила глава партії Кіра Рудик в коментарі журналістам "РБК-Україна". Але остаточного рішення, за її словами, ще немає.

 

"Я вважаю, щоб говорити про вибори київського міського голови, спочатку потрібно дочекатися їх оголошення. Від "Голосу" кандидат або кандидатка точно буде. У нашій команді багато чесних і професійних людей – кожен і кожна з них зможе гідно працювати для громади Києва. Чи буде це Сергій Притула? Можливо", – сказала Рудик.

    

В "Голосі" заявили, що Притула може піти у мери Києва. Ілюстрація

 

За словами керівника соціологічної групи Рейтинг Олексія Антиповича кандидату потрібна позитивна історія роботи.

 

"Потрібна ще впізнаваність, позитивна історія роботи, участь у муніципальному житті і так далі. Зараз люди будуть обирати не просто "нових", а "досвідчених нових", - сказав соціолог.

 

На думку Антиповича, поки не варто говорити про те, що результат київських виборів вже вирішено, хоча і рейтинг Кличка високий.

 

Згідно з опитуванням "Рейтингу", Притула йде на другому місці з 9,1% підтримки після нинішнього мера Віталія Кличка.

 

Додамо, раніше сам же Притула, чиї ініціали потрапляли у рейтинги кандидатів на посаду мера Києва, заявив, що поки така "історія" для нього зовсім не пріоритетна.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Слузі народу розглядають кандидатуру головного санітарного лікаря України, заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка в якості кандидата на посаду мера Києва від президентської партії.

 

20 травня президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції за підсумками року президентства заявив, що буде на місцевих виборах підтримувати кандидата від партії "Слуга народу". За словами президента, кандидати, які будуть балотуватися від "Слуги народу", будуть незалежними.

 

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні заплановано на жовтень 2020 року.

 

Як повідомляла УМ, депутати від партії "Слуга народу" підписали звернення до президента щодо проведення праймериз на висунення кандидата в мери Києва.