Кримського політв’язня Сейтосманова етапували до російської колонії

09:04, 20.05.2020
Кримського політв’язня Сейтосманова етапували до російської колонії

Енвер Сейтосманов був затриманий разом з братом 10 травня 2018 року в Криму.

Кримського політв’язна Енвера Сейтосманова,  засудженому до 17 років позбавлення волі, етапували до російської колонії. Енвер Сейтосманов був затриманий разом з братом 10 травня 2018 року в Криму.

 

Як інформує УМ, про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов на сторінці "Кримської солідарності" у Facebook.

 

"Куди ФСВП доставить його врешті, ми не знаємо. Про це, як правило, стає відомо тільки після того, як ФСВП письмово повідомляє родичів, або в колонії адміністрація надає можливість здійснити офіційний дзвінок. Будемо тримати ситуацію на контролі", – зазначив адвокат.

 

А 19 травня Суддя підконтрольного окупаційній владі Центрального райсуду Сімферополя ухвалив примусово доставити Едема Бекірова, звільненого у вересні 2019 року в рамках обміну ув'язненими між Україною й Росією.

 

Як розповів адвокат Олексій Ладин, своє клопотання держобвинувач обґрунтував тим, що справа вже дев'ять місяців перебуває у суді. Захист заперечував проти задоволення цього клопотання, наполягаючи на повторному припиненні справи, пише "Крымский процесс".

Нагадаємо, Едема Бекірова затримали російські спецслужби на в'їзді в Крим вранці 12 грудня 2018 року. Він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Бекірова звинуватили в скоєнні злочину за статтею 222 частина 2 і 222.1 частина 2 КК Росії (зберігання й передача вибухових речовин і боєприпасів).

 

27 серпня 2019 року Едема Бекірова звільнили з-під варти для участі у "великому обміні" між Росією й Україною. 9 вересня його доставили, разом з іншими українськими політичними в'язнями до Києва.

 

У жовтні 2019 року окупаційний суд Криму зупинив розгляд справи Бекірова, але 14 травня він несподівано продовжився.

 

Бекіров зараз лікується в Києві. 

 

Росія утримує українських політв'язнів - кримських татар і активістів - в неналежних умовах, відмовляє в побаченні з родичами і не забезпечує медичною допомогою.