Після карантину метро працюватиме без жетонів

09:29, 19.05.2020
Після карантину метро працюватиме без жетонів

Е-квиток можна купити у Т-кiосках, яких у столиці понад 300

Після відновлення роботи підземки у столиці пасажири користуватимуться виключно електронним квитком - метрополітен працюватиме без жетонів.

 

Однак, протягом місяця з дати відновлення роботи пасажири також зможуть використати раніше придбані жетони зеленого кольору, повідомляє пресслужба КП "Київський метрополітен".

 

"Після відновлення роботи підземки пасажири користуватимуться виключно електронним квитком", - йдеться у повідомленні.

 

Сплачувати за проїзд на турнікетах можна буде: KyivSmardCard; Карткою метро (до 31.03.2021); Безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи на жовтих турнікетах; Мобільними додатками Google Pay та Apple Pay; Мобільним додатком KyivSmardСard; Разовим квитком з QR-кодом (паперовим або електронним).

 

"Протягом місяця з дати відновлення роботи пасажири також зможуть використати раніше придбані жетони зеленого кольору", - додали у метрополітені.

 

Пасажири пільгових категорій столиці для проходу в метро, мають використовувати Картку киянина. Загалом державні пільгові категорії пред’являють оригінал відповідного посвідчення.

 

"Для уникнення черг закликаємо заздалегідь підготувати засоби оплати проїзду та перевіряти їх наявність перед виходом з дому, особливо у дітей. Квиток для разового проїзду можна згенерувати завчасно у додатку https://app.kyivcity.gov.ua/start Це дозволить уникнути черги до каси", - додали у метрополітені.

 

До вiдновлення роботи метрополiтену, як зазначається, е-квиток можна купити у Т-кiосках, яких у столиці понад 300. Вони розташованi здебiльшого на зупинках громадського транспорту.

 

"Що стосується наземного громадського транспорту. В ньому також оплата здійснюватиметься за допомогою KyivSmardCard, разового квитка з QR-кодом (паперового або електронного) або безконтактної банківської картки будь-якої платіжної системи.

 

Проте, до 1 липня у пасажирів залишатиметься можливість придбати квиток на проїзд безпосередньо у кондуктора в трамваї, тролейбусі чи автобусі", - вказали у КП.

 

Як повідомляла УМ, стало відомо, коли уряд планує дозволити роботу громадського транспорту, дитсадків і метро.