На півночі Китаю зафіксували новий спалах коронавірусу

21:42, 18.05.2020
На півночі Китаю зафіксували новий спалах коронавірусу

Проведення дезінфекції у місті Шулань.

Близько 108 мільйонів людей опинилися на жорсткому карантині через новий спалах коронавірусу на півночі Китаю.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють світові ЗМІ в понеділок.

 

Найбільше нових випадків коронавірусу зафіксовано у провінції Цзілінь — відомо про щонайменше 34. Більшість з них у місті Шулань. Ще три випадки у провінції Ляонін.

 

Місцеві спеціалісти вважають, що причина нового спалаху — люди, що приїхали з Росії, яка вже на другому місці у світі за кількістю інфікованих.

 

У підсумку влада знову запровадила карантин. Жорсткі заходи ввела влада Шуланя, де місцевим жителям заборонили виходити з дому — це робити може лише один член родини раз на два дні й не більше 2 годин.

 

У провінції Цзілінь скасували потяги та автобуси, закрили школи. Якщо людина хоче поїхати з міста, вона повинна зробити тест за 48 годин до відправлення і отримати негативний результат.

 

За новий спалах коронавірусу покарано місцевих чиновників: з посад звільнили главу Комуністичної партії Шуланя, главу комісії з питань охорони здоров’я міста та ще чотирьох високопосадовців.

 

Після критики влади Китаю через запізнілу реакцію на епідемію в Ухані адміністрація лідера КНР Сі Цзіньпіна вживає максимально жорстких заходів, аби не допустили другої хвилі епідемії в країні.

 

Раніше повідомлялось, що у Китаї вперше за останній місяць зафіксували смерть від коронавірусу. Також стало відомо, що влада китайського міста Ухань, яке було епіцентром поширення вірусу, проводить масове тестування усіх 11 млн мешканців.

 

Водночас вже понад 120 країн хочуть проведення розслідування того, як виник і розповсюдився коронавірус.