У Києві розслідують спалах коронавірусу в інтернаті для дівчат

20:43, 15.05.2020
У Києві розслідують спалах коронавірусу в інтернаті для дівчат

Наразі Дарницький будинок-інтернат для дівчат повністю закритий на карантин.

Спалах коронавірусу зафіксовано у Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат на вулиці Ялинковій у Києві. Наразі у закладі виявили 81 хворого на COVID-19.

 

Відтак, слідчі Дарницького управління поліції столиці розпочали кримінальне провадження за фактом захворювання на коронавірус у вихованців та персоналу.

 

Про це повідомляє «Україна молода» у п’ятницю.

 

Подробиці спалаху коронавірусу розповів мер столиці Віталій Кличко: «У столиці виявлене нове вогнище захворювання на коронавірус. У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат сьогодні підтвердили захворювання у 81 особи. Там спочатку виявили хвору жінку-працівницю. І після цього зробили ПЛР-тести всім вихованцям та персоналу закладу. Загалом протестували 182 особи».

 

За його словами, слідчі з'ясували, що вірус занесла одна жінка – молодша медсестра однієї з груп інтернату. Адже такі інтернати працюють у закритому режимі. Крім персоналу їх ніхто не відвідує.

 

Кличко повідомив, що за результатами тестів, інфіковані 53 вихованки будинку-інтернату - віком від 7 до 35 років, а також 28 осіб з персоналу інтернату: 26 жінок і 2 чоловіків.

 

Наразі у лікарні Києва госпіталізували 3 пацієнтів із числа персоналу. Інша частина персоналу – на самоізоляції вдома. Інфіковані дівчатка перебувають у задовільному стані і отримують медичну допомогу в інтернаті.

 

За словами Кличка, наразі Дарницький будинок-інтернат для дівчат повністю закритий на карантин. На в'їзді на територію чергують рятувальники та поліція.

 

Через цей скандальний випадок столична влада перевірить і протестує вихованців та персонал Святошинського будинку-інтернату для хлопчиків, два міських заклади для людей похилого віку та 4 спеціалізованих заклади для жінок та чоловіків.

 

Водночас, у столичній поліції повідомляють, що за фактом порушення санітарних норм у будинку-інтернаті проводиться досудове розслідування

 

Зібрані матеріали за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до восьми років позбавлення волі.

 

На місці події правоохоронці забезпечують охорону закладу та контролюють режим пропуску з дотриманням карантинних вимог.