У Києві побільшає маршруток за спецквитками з 12 травня

16:30, 11.05.2020
У Києві побільшає маршруток за спецквитками з 12 травня

Весь рухомий склад проходить обов'язкову дезінфекцію - і перед виїздом на лінію, і протягом дня.

Із 12 травня у столиці буде збільшена кількість окремих рейсів наземного громадського транспорту, проїзд відбуватиметься за наявності спецквитків та засобів індивідуального захисту.
 
 

Як іфнормує УМ, про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

 

"Як і планувалося, з ослабленням карантинних заходів у Києві буде збільшено кількість маршрутів наземного громадського транспорту... Проїзд у транспорті відбуватиметься за наявності спецквитків та засобів індивідуального захисту", - повідомив Густєлєва.

 

Так, із 12 травня буде запущено додаткові рейси громадського транспорту з житлових масивів ДВРЗ, Троєщина, Лісовий і Корчувате. 

 

"У режимі спецрейсів курсуватиме автобусний маршрут №20 "Житловий масив Корчувате - станція метро "Площа Льва Толстого", автобусний маршрут №33т "ДВРЗ - станція метро "Чернігівська" і тролейбусний маршрут №37-А "Станція метро "Лісова" - вул. Миколи Закревського. Поліклініка", - зазначив заступник міського голови.

 

Зазначається також, що станом на 11 травня в умовах спеціального режиму щодня на маршрути виходить до 300 одиниць автобусів, тролейбусів і трамваїв КП "Київпастранс". Весь рухомий склад проходить обов'язкову дезінфекцію - і перед виїздом на лінію, і протягом дня.

 

Водночас, мер Віталій Кличко не виключє, що доведеться запроваджувати більш суворий карантин, якщо динаміка захворювання зростатиме, і будь-які послаблення будуть нелогічними і можуть призвести до інфекційного вибуху. Адже у Києві за добу виявлено 66 нових випадків коронавірусу, в тому числі у 6 медиків.
 
 
 
Загалом станом на 11 травня у столиці вже 1871 підтверджений випадок COVID-19.
 
 
За добу коронавірус виявлено у 32 жінок віком від 27 до 79 років, 29 чоловіків віком від 28 до 84 років, 2 дівчаток віком 1 і 3 років і 3 хлопчиків віком 4, 12, 16 рокiв.
 
 
До лікарень столиці госпіталізували 26 пацієнтів. Інші лікуються на самоізоляції, під контролем лікарів.
 
 
Найбільше випадків за минулу добу виявили в Оболонському районі – 13 людей, Дарницькому –12, та Деснянському – 8.
 
 
"Можна не вірити в небезпеку і розповідати, що це, мовляв, – міфи... Але ситуація, насправді, непроста. Особливо – напередодні дати, коли ми збираємося запроваджувати послаблення обмежувальних заходів, "- сказав мер Віталій Кличко.
 
 
 
Додамо, шо у попередні дні в Києві фіксувалося менше випадків коронавірусу. Так, за 9 травня зафіксовано 34 випадки, за 8 травня – 50, за 7 травня – 46 випадків.
 
 
Як повідомляла УМ, в Україні за минулу добу, 10 травня, зафіксовано 416 випадків коронавірусу, всього з початку епідемії – 15 648.