День перемоги у Києві: вибухотехніки і кінологи перевіряють підозрілих, фото

10:01, 09.05.2020
День перемоги у Києві: вибухотехніки і кінологи перевіряють підозрілих, фото

Поліція нагадує про карантин і заборону використання символіки тоталітарних режимів. (Фото Нацполіції)

Нацполіція і Нацгвардія посилили заходи безпеки під час заходів, які заплановані у Києві в суботу, 9 травня.

 

В центрі столиці встановлені пропускні пункти на яких поліцейські проводять огляд учасників святкових заходів. Зокрема, до парку Слави пропускають лише по дві особи і лише в захисних масках. 

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляє поліція Києва.

 

Зазначається, що 9 травня у столиці заплановано проведення заходів, присвячених Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Структурні підрозділи столичної поліції спільно з військовослужбовцями Нацгвардії взяли під посилену охорону територію, де проходитимуть акції.

 

 

«На час проведення заходів рух деякими вулицями столиці буде обмежено. Аби не допустити будь-яких правопорушень, на встановлених пропускних пунктах поліцейські проводять огляд учасників заходів та роз’яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання карантинних обмежень та заборону використання символіки тоталітарних режимів», - йдеться у повідомленні.

 

Перед початком заходів працівники вибухотехнічної служби та кінологи перевірили місця проведення заходів на предмет виявлення підозрілих або вибухонебезпечних предметів. Окрім цього, у Головному управлінні розгорнуто роботу ситуаційного центру, представники якого в онлайн-режимі відслідковують оперативну ситуацію для негайно прийняття рішень у разі її загострення або виникнення непередбачуваних ситуацій.

 

 

За даними поліції, на День перемоги на території держави заплановано проведення близько 340 заходів (близько 290 заходів із покладанням квітів і 50 автопробігів).

 

Столична поліція закликає учасників та організаторів заходу дотримуватися вимог чинного законодавства, не порушувати громадський порядок та дотримуватися карантинних обмежень.

 

 Як повідомляла «УМ», нардеп від фракції ОПЗЖ Нестор Шуфрич хоче скасувати заборону на так звану георгіївську стрічку, яка діє в Україні з 2017 року.

 

Водночас, 44% українців позитивно ставляться до визнання воїнів Української повстанської армії борцями на незалежність України.