Коронавірус в Криму: Аксьонов забороняє вмикати кондиціонери через коронавірус

14:49, 08.05.2020
Коронавірус в Криму: Аксьонов забороняє вмикати кондиціонери через коронавірус

Окупанти ввели карантин у Криму з 3 квітня лише до 6 квітня, але згодом продовжили обмеження. .

"Голова" анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов запропонував заборонити на час карантину використовувати кондиціонери через бактерії. На думку Аксьонова, "найкращий спосіб боротьби із застоєм повітря" – провітрювання приміщень.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє "Новая газета" з посиланням на щоденне засідання оперативного штабу проти поширення коронавірусу

 

"На фільтрах осідають усі хвороботворні мікроби, бактерії і так далі. Особливо якщо фільтр не змінювався. Вмикання кондиціонера може сприяти розносу інфекції по приміщенню... Це принципова позиція: уникнути включення кондиціонерів",- сказав він.

 

В анексованому Криму за 7 травня зафіксовано 9 нових випадків хворих на коронавірус, три з яких припадає на медпрацівників лікарні у місті Саки.

 

За даними окупантів, на півострові одужали 44 людини, під медичним наглядом перебуває 1925 осіб (які приїхали з-за меж Криму та контактні особи).

 

Усі гості регіону зобов'язані провести 14 днів у обсерваторі, якщо не мають нерухомості в Криму.

 

Раніше глава анексованої республіки Сергій Аксьонов назвав Кримський міст "ахіллесовою п'ятою" в плані захисту від нової коронавірусної інфекції. Всіх, хто в'їжджає в окупований Крим Керченським мостом з Краснодарського краю не перевіряють. Перевірки проводять тільки в автобусах.

 

Окупаційна влада планують ввести з 12 травня обов'язковий масковий режим. Раніше вона вирішила штрафувати всіх приїжджих прямо на вокзалах і в аеропортах.

 

"Козаки" і представники "самооборони" можуть затримувати порушників режиму самоізоляції на території анексованого Криму.

 

7 травня окупаційна влада півострову вирішила скасувати так званий туристичний сезон цього року.  Так, окупанти кажуть, що "можливий лише внутрішній туризм, якщо буде сприятлива ситуація на півострові".

 

Зазначимо, точна кількість хворих на коронавірус серед мешканців окупованого Криму невідома. COVID-19 підтвердили вже у понад 270 осіб. Окупанти заявляють, що насправді хворих може бути набагато більше. 

 

Правозахисники стверджують, що проросійська влада зумисне занижує загальну кількість підтверджених випадків. Кримська правозахисна група опирається на дані власного моніторингу.


Окупанти ввели карантин у Криму з 3 квітня лише до 6 квітня, але згодом продовжили обмеження.