На Донбасі знищено двох окупантів і трьох поранено

12:20, 07.05.2020
На Донбасі знищено двох окупантів і трьох поранено

Бійці ЗСУ прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитись від продовження обстрілів. (Фото 93-ї ОМБр “Холодний Яр”)

Російські окупанти вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі протягом минулої доби. Поранено одного захисника України.

 

За даними розвідки, українські військовослужбовці знищили двох російських окупантів та ще трьох поранили 6 травня.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє штаб ООС у четвер.

 

«Противник обстріляв наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Утримуючи оборону, наші військовослужбовці минулої доби діяли рішуче та дали ворожим підрозділам гідну відсіч. Відчувши на собі рішучість дій наших воїнів, окупаційні підрозділи припинили свою активність», - йдеться у повідомленні штабу ООС.

 

Переважну більшість обстрілів зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": ворог гатив вночі з ручних протитанкових гранатометів по позиціях захисників Авдіївки та з автоматичних станкових гранатометів по оборонцях Павлополя.

 

Околиці населеного пункту Піски російські окупанти обстрілювали з ручних протитанкових та підствольних гранатометів. Неподалік Тарамчука та Кам’янки противник вів вогонь по позиціях ЗСУ з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

 

Українські військовослужбовці своєчасно реагували на усі ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитись від продовження обстрілів.

 

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці зі станкових протитанкових гранатометів вели вогонь по українських захисниках неподалік Попасної.

 

«Підрозділи Об’єднаних сил на ворожі спроби загострити ситуацію вздовж лінії зіткнення й надалі будуть оперативно та жорстко реагувати з наявних вогневих засобів. Ситуація у районі проведення операції надійно контролюється українськими військовослужбовцями», - йдеться у повідомленні.

 

Ситуація у районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

 

Про полеглих захисників України в минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої квітня: пам’ятаймо про їхній подвиг.