У передмісті Афін поліція розігнала вечірку з кількох сотень молодих людей

19:17, 06.05.2020
У передмісті Афін поліція розігнала вечірку з кількох сотень молодих людей

Кілька сотень молодих хлопців і дівчат на вечірці у селищі Ая-Параскеві кидали у поліцію пляшки і каміння.

Кілька сотень молодих хлопців і дівчат організували вечірку попри карантин у селищі Ая-Параскеві, що є передмістям Афін. Порушників, попри шалений опір молоді, таки розігнала грецька поліція в ніч на середу.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють ЗМІ Греції.

 

За даними поліції, близько 400 молодих людей зібралися на місці запланованої вечірки та випивали без захисних масок і не дотримуючись соціальної дистанції.

 

Коли ж молоді люди, втомлені карантином, побачили приїзд поліції, то почали кидати у них пляшки та каміння.

 

Поліцейські прибули, аби наказати натовпу розійтися, щоб уникнути поширення коронавірусу. Про затримання та арешти не повідомляється.

 

У повідомленні на Facebook мер Ая-Параскеві розповів, що молодь зібралася на площі у відповідь на заклик у соціальних мережах. Він закликав силовиків припинити незаконну вечірку і захистити район від порушників.

 

На думку мера, «такі натовпи є бомбами для передачі коронавірусу», та пообіцяв обговорити це питання з прем'єр-міністром. Тим більше, що саме на цій площі, де зібралася молодь, вже багато років є проблеми з торгівлею наркотиками.

 

Як повідомляла "УМ", окремі країни Європи почали пом'якшувати карантин на цьому тижні попри зростання кількості інфікованих.