На Львівщині рекордна кількість нових хворих, а у лікарнях Чернівців закінчилися місця

10:40, 06.05.2020
На Львівщині рекордна кількість нових хворих, а у лікарнях Чернівців закінчилися місця

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Дніпропетровській області, Львівській, Чернівецькій та в місті Києві.

На Львівщині за добу 5 квітня підтвердили 39 нових випадків коронавірусу COVID-19. Це – рекордна цифра від початку пандемії. 

 

На Львівщині – 553 випадків коронавірусної інфекції, 16 людей померли, 116 одужали.

 

Мер Львова Андрій Садовий повідомив на своїй телеграм-сторінці, що уважно стежить за динамікою захворювання.

 
 
 
Він також запевнив, що рішення щодо послаблення карантину ухвалюватиметься лише за умови, якщо вона буде йти на спад.

 

Водночас, у чернівецьких лікарнях закінчилися місця для людей із коронавірусною хворобою, чого раніше в місті ніколи не було.
 
 
“Закінчилися місця в міських лікарнях для коронавірусних хворих. Зрозуміло, що місця періодично з’являються, тому що йде процес одужання людей, людей, виписують додому. На жаль, люди і помирають. Людей переводять з однієї лікарні в іншу, тому що стан погіршується чи навпаки. Але, загалом можна сказати, що всі три лікарні, які ми передбачали для лікування хворих на коронавірус – вони вже повністю заповнені“, – сказав міський голова Олексій Каспрук.
 
 
За словами Каспрука, відсьогодні хворих на COVID-19 жителів міста почала приймати обласна лікарня.
 
 
“Там також непроста ситуація – переповнені реанімаційне відділення, – сказав мер, – однак є 20-25 місць, щоб приймати пацієнтів".
 
 
“Ми бачимо, що ми буквально в п’ятницю відкрили 3-тю міську лікарню, і вона вже повністю заповнена [хворими на COVID-19]”, – зазначив Каспрук.
 
 
“Такими темпами, я думаю, за кілька днів і в обласній не буде вільних ліжок”, – додав він.
 
 
Зараз для прийому коронавірусних пацієнтів обласна влада готує госпіталь ветеранів війни.
 
 
 
За словами Каспрука, з огляду на таку ситуацію основні карантинні обмеження будуть зберігатися, зокрема й на перевезення в громадському транспорті (окрім спецперевезень).
 
 
Також мер розповів, що з огляду на мізерні доплати лікарям із центрального бюджету (“всього по кілька сотень гривень”), буде збиратися міськрада та приймати рішення про збільшення видатків на заохочення медиків із міського бюджету.
 
 
Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Дніпропетровській області (90), Львівській (39), Чернівецькій (37) та в місті Києві (68).
 
 
Загалом за весь час пандемії в Україні захворіли на коронавірус 13 тисяч 184 людини, з них 905 дітей та 2 тисячі 251 медпрацівник. Загалом одужало 2097 осіб, померли від коронавірусу 327 осіб.     
 
 

Як повідомляла "УМ", Офіс президента прозвітував про витрати коштів з Фонду щодо боротьби з COVID-19. 

 

Водночас, керівництво держави вирішило скасувати другий етап медичної реформи. Детальніше читайте у матеріалі УМ "Безкоштовних пологів не буде"