Суд арештував на 2 місяця жінку, яка відрізала голову доньці у Харкові

10:22, 01.05.2020
Суд арештував на 2 місяця жінку, яка відрізала голову доньці у Харкові

38-річна підозрювана Тетяна П’янова зайшла до зали суду у простирадлі, одразу стала заперечувати свою провину.

Ленінський райсуд Харкова арештував на 60 діб жительку селища Подвірки Харківської області, яку підозрюють у жорстокому вбивстві 13-річної доньки.

 

Про це повідомляє  пресс-служба прокуратуры Харьківскої області.

 

"Жінку затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їй загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Усі обставини встановлюються", - повідомили в проуратурі.

 

38-річна підозрювана Тетяна П’янова зайшла до зали суду у простирадлі, одразу стала заперечувати свою провину, кричала на суддю, стверджуючи, що їй суддя - Бог, а не люди. Вона називала доньку не Христиною, як треба, казала, що це Єва і що "незабаром буде Адамчик", що хтось забрав до себе душу її дитини, і що суд заставляє її прийняти нову віру. Після цього жінку вивели із зали за неповагу до суду.

 

Рішення щодо запобіжного заходу обирали у присутності адвоката підозрюваної. Суд розглянув та задовольнив клопотання прокурора про обрання для жінки арешту на 60 діб як міру запобіжного заходу.


За словами слідчого Миколи Кривенка, жінка, яку затримали у Харкові оголену з ножем у руці та пакетом, у якому була голова її 13-річної доньки, заподіяла не менше 20 ударів ножем по голові та обличчю потерпілої: "При цьому вона розуміла, що тілесні ушкодження завдали потерпілій великих страждань, від яких дівчина померла на місці".

 

За словами сусідів, які прийшли до суду, сім'ю знають давно, не бачили нічого дивного, Христина завжди була чисто одягнена, її матір напередодні бачили у магазині, її психічний стан був нормальний.

Як повідомляла УМ, 30 квітня, близько 06:00 до Холодногірського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Полтавський шлях знаходиться оголена жінка. Поліцейські виявили за вказаною адресою громадянку у неадекватному стані. В одній руці вона тримала ніж, в іншій — пакет, в якому знаходилась відрізана голова дитини.

 

Близько 08:25 зі служби "102" до Дергачівського відділу поліції надійшла інформація про звернення 40-річного мешканця села Подвірки. Він повідомив, що вранці виявив обезголовлене тіло своєї 13-річної племінниці. У будинку чоловік мешкає разом зі своєю сестрою та її донькою.

 

За фактом вбивства дитини слідчі Дергачівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за п.2 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини) КК України. 

 

Досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури. Зараз триває огляд місця події.