У Берліні протестували через тривалий карантин

13:38, 26.04.2020
У Берліні протестували через тривалий карантин

Поліція Берліну затримала найагресивніших противників карантину.

Більше тисячі мешканців Берліну вийшли на акції протесту проти карантинних обмежень, введених через пандемію коронавірусу в Німеччині.

 

Берлінці проігнорували заборону на проведення масових акцій і вступали в перепалки із поліцією минулої суботи.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють німецькі видання в неділю.  

 

Багато хто з демонстрантів стояли перед бар'єрами, які поліція встановила навколо Площі Рози Люксембург у Берліні, щоб запобігти великому скупченню людей.

 

Поліцейські постійно зверталися до протестувальників з вимогою розійтися, оскільки вони порушують карантинні правила.

 

 

Деякі демонстранти були затримані. Щодо понад сотні осіб було порушено справи у зв’язку з адміністративним або кримінальним правопорушенням.  Три людини взяті під варту. Згодом учасники протесту розійшлися.

 

У поліції вказують, що у демонстрації взяли участь лише близько 300 людей, хоча ЗМІ пишуть про понад тисячу учасників. П’ять правоохоронців отримали легкі поранення в результаті операції.

 

Незважаючи на заборону, демонстранти вже збиралися в останні чотири суботи. Ще один мітинг заплановано на 1 травня.

 

Більшість протестувальників не належали до конкретних політичних чи інших груп. Однак серед учасників були деякі відомі праві радикали та неонацисти.

 

Станом на ранок неділі у Німеччині, за даними інституту Роберта Коха, коронавірусом інфіковані понад 154 тисячі людей, понад 5 600 осіб померли.

 

Водночас, влада ФРН наразі не готова скасувати карантин. Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас застеріг від занадто швидкого відкриття туристичних напрямків, заявивши, що Європі слід домовитись про спільний шлях повернення до свободи пересування.

 

«Ми вже бачили, якої шкоди може завдати облюбований туристами інфекційний кластер», - додав Маас, маючи на увазі спалах коронавірусу на курорті в Австрії Ішгль. І зазначив, що така ситуація не повинна повторитися. 

 

«Європі потрібні спільні критерії для повернення до свободи пересування: якомога швидше, але настільки відповідально, наскільки це необхідно», - підкреслив пан Маас.

 

Як повідомляла «УМ», Німеччина однією з перших країн ЄС почала послаблювати карантин і планує рестарт економіки.

 

У багатьох країнах Європи влада дозволила з 20 квітня відновти роботу дрібним крамницям і магазинам.