Мер Покрова Шаповал затриманий через відкати і розкрадання, фото

14:13, 25.04.2020
Мер Покрова Шаповал затриманий через відкати і розкрадання, фото

Поліція під час обшуків у міськраді Покрова. (Фото Нацполіції)

Мер міста Покров на Дніпропетровщині Олександр Шаповал, який має бездоганну репутацію як серед мерів міст, так і антикорупційних організацій, затриманий поліцією нібито через розкрадання бюджетних коштів і так звані «відкати».

 

Затримання відбулося після обшуків у мерії Покровська та в Шаповала та інших посадовців вдома в п’ятницю.

 

Як інформує «Україна молода», про затримання Олександра Шаповала повідомив мер Дніпра Борис Філатов.

 

«Вчора так звані «правоохоронці» кинули за ґрати мера міста Покров Олександра Шаповала та його підлеглих. Нібито ті створили «злочинну групу». Але не врахували тієї обставини, що вже кілька років місто Покров Дніпропетровської області займає перше місце по країні в рейтингу прозорості влади: від держзакупівель до впровадження електронних реєстрів... Олександр Шаповал має бездоганну репутацію як серед мерів міст, так і антикорупційних організацій», - написав Борис Філатов у Facebook  в суботу.

 

За його словами, місто Покров та його мер «впевнено обходять таких лідерів місцевого самоврядування в Україні, як Вінниця, Львів і Маріуполь». А сам Шаповал має тотальну підтримку земляків.

 

Найближчим часом пан Філатов, як член Асоціації міст України, планує зробити офіційну заяву на адресу керівництва держави щодо затримання Шаповала.

 

                                             Мер Покрова Олександр Шаповал. 

 

Вже після цього, деталі затримання мера Покрова (не називаючи його прізвища) повідомили в обласній поліції Дніпропетровщини.

 

Зокрема, меру, а також керівнику та працівнику управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету міськради, а також двом цивільним особам оголосили підозру в розкраданні понад мільйона гривень бюджетних коштів під час проведення капітального ремонту покрівель житлових будинків та ремонту закладів освіти міста.

 

 

«В подальшому посадовці затверджували своїм підписом документи, до яких заздалегідь вносили недостовірні відомості щодо об’ємів та якості виконаних робіт. Ці документи були підставою для перерахування коштів на рахунки комерційних структур. Легалізували одержані кошти через товариства з ознаками фіктивності. На даний час встановлено, що внаслідок протиправної діяльності завдано збитків на суму понад 1,3 мільйони гривень», - повідомляють у поліції області.

 

 

І додають, що слідчими «встановлено факти одержання посадовими особами міської ради «відкатів» за перерахування бюджетних коштів за виконані роботи».

 

Проведено понад 30 санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваних, у їх транспортних засобах та в інших осіб, задіяних у злочинній схемі. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

 

Як повідомляла "УМ", колишні посадовці Полтавської ОДА розікрали гроші на ремонт обласного аеропорту.