Чернець травмований при гасінні пожежі Свято-Успенського монастиря РПЦ в Одесі

13:16, 24.04.2020
Чернець травмований при гасінні пожежі Свято-Успенського монастиря РПЦ в Одесі

Слідством розглядаються декілька версій події, одна з яких – підпал.

Пожежники Одеси ліквідували загоряння, що сталось в ніч на 24 квітня на території Свято - Успенського чоловічого монастиря. Одна з будівель Свято-Успенського чоловічого монастиря УПЦ МП згоріла. Розпочато кримінальне провадження

 

 Утой же час, як повідомляє УМ, на брифінгу у п’ятницю начальник поліції Одеської області Олег Бех повідомив, що поліція вбачає головною версією підпал.

 

"На даний час ще працюють слідчі і оперативні працівники. У нас вже є відповідна версія того, що сталось – це був умисний підпал. Підпал ми бачимо на даний час саме в трьох місцях – два транспортні засоби і склад, де також був очаг підпалу. На даний час ми працюємо і зробимо все, щоб розібратись в тому що сталось і притягнути до відповідальності винну особу", - сказав він.

 

У відділі комунікацій ГУ НП в області уточнили, що кримінальне провадження відкрито за ознаками ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

 

Втім, керівник Київського відділу поліції Одеси В'ячеслав Барба зауважив, що "слідством розглядаються декілька версій події, одна з яких – підпал".

 

У поліції додали, що при гасінні пожежі травмований 46-річний чернець, якого доставлено до лікарні з діагнозом "закрите пошкодження голіностопного суглобу".

 

Як повідомляла УМ, у ніч проти 24 квітня виникла масштабна пожежа на території Свято-Успенського чоловічого монастиря у передмісті Одеси. На час прибуття рятувальників спостерігалось загоряння відкритим полум'ям окремо розташованої дерев'яної господарської будівлі. Рятувальники локалізували пожежу о 02 год. 45 хв. і ліквідували о 03 год. 41 хв. на площі 480 кв. метрів.