Уряд знову планує відкрити ринки

09:07, 22.04.2020
Уряд знову планує відкрити ринки

Розпорядження про закриття порушили лише декілька ринків у Харкові та Одесі.

Засідання Кабміну має відбутися у середу, 22 квітня. Проте, саме сьогодні рішення про відкриття ринків не ухвалюватимуть.

 

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні планує розглянути низку питань, зокрема, порядок надання та затвердження розміру коштів, які надаються по безробіттю під час карантину, та затвердження порядку використання коштів фонду боротьби з COVID-19.

 

Мінекономіки готує «спеціальний порядок, щоби ринки працювали в межах чинного законодавства, це зокрема стосується безпечного перебування на цих ринках», повідомив в ефірі hromadske повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов..

 

Міністр наголосив, що в уряді розуміють, що фермери та селяни повинні мати можливість реалізувати свою продукцію.

 

«Як тільки будуть самі власники ринків, оператори цих торгових площ готові до реалізації (порядку, який має створити Мінекономіки — ред.), я думаю, що ми обов’язково повернемося до цього питання. Але я не думаю, що це буде на завтрашньому засіданні Кабміну», — підсумував вінПорушення карантину під час пасхальних служб Почаївської та Святогірської лаври так званої Української православної церкви Московського патріархату можуть стати причиною продовження карантину в нинішніх умовах без пом’якшення.

 

За його словами, розпорядження про закриття порушили лише декілька ринків у Харкові та Одесі.

 

«Наскільки я знаю, з ними працюють правоохоронці», — сказав пан Немчінов.

 

Як повідомляла УМ, МОЗ знову, з 14 квітня,  закрило продовольчі ринки по всій країні. Відповідний документ з'явився на сайті відомства. Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко пояснив, що деякі власники торгових точок порушували правила безпеки під час карантину та зловживали можливістю працювати.

 

Через закриття ринків в Україні,  у селі Великі Копані в Олешківському районі Херсонської області виник колапс зі збутом великої кількості городини, яку тоннами викидали на смітник або віддавали свиням.