Зеленський каже про зменшення обстрілів на ділянці №3 «Петрівське»

16:11, 11.04.2020
Зеленський каже про зменшення обстрілів на ділянці №3 «Петрівське»

Зеленського запевнили, що на ділянці №3 "Петрівське" все спокійно. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський ознайомився з оперативною обстановкою під час робочої поїздки в зону проведення Операції об'єднаних сил на Донеччині у суботу. Верховний Головнокомандувач відвідав передові позиції ЗСУ на ділянці розведення сил і засобів сторін № 3 «Петрівське».

 

Дана ділянка знаходиться у районі населених пунктів Богданівка і Петрівське.

 

Про це інформує «Україна молода» в суботу.

 

Зокрема, Зеленському доповіли, що протягом останнього часу ситуація на ділянці №3  контрольована та спокійна. Військові також розповіли про особливості спостереження за пересуванням підрозділів бойовиків.

 

Тож президент одразу зробив висновок, що розведення сил і засобів допомогло зменшити кількість обстрілів у зоні ООС і вирішив продовжити роботу над узгодженням нових ділянок розведення сил.

 

«Радий, що розведення сил допомогло зменшити обстріли. Ми бачимо результат. Військові бачать результат. Ми працюємо над тим, щоб узгодити нові ділянки і щоб на землі Донбасу запанував мир», - цитує Зеленського Офіс президента.

 

 

Спілкуючись із захисниками України глава держави попросив їх берегти своє життя та здоров’я.

 

Крім того, президент Зеленський і керівник Офісу президента Андрій Єрмак відвідали меморіал загиблим пасажирам автобуса Златоустівка – Донецьк, який бойовики обстріляли з "Градів" 13 січня 2015 року. Внаслідок трагедії 12 пасажирів загинули, ще 19 отримали поранення різного ступеня важкості.

 

Також Зеленський поклав квіти до пам’ятного знака Герою України, майору ЗСУ Андрію Жуку, який загинув у Волноваському районі на Донеччині у травні 2016 року, захищаючи побратимів від ворожої диверсійної групи.

 

Потому президент відвідав одну з частин, де вручив трьом військовим цінні подарунки як подяку за службу.

 

Як повідомляла «УМ», дві доби тому, 9 квітня, солдат бригади «Холодний Яр» Олексій Купріков з позивним «Лєший» загинув під час ворожого обстрілу позицій ЗСУ на околицях селища Кримське Новоайдарського району Луганщини.

 

Протягом березня на східному фронті загинуло 13 захисників України. Більшість із них – восьмеро саме на Донеччині.