Урядовець «зливав» секретні матеріали про оборону України

15:53, 02.04.2020
Урядовець «зливав» секретні матеріали про оборону України

2 квітня правоохоронці провели обшуки у робочому кабінеті та за місцем проживання держслужбовця.

Служба безпеки України задокументувала протиправну діяльність високопосадовця одного із міністерств України, який незаконно передавав таємні документи.

 

Про це в четвер, 2 квітня, повідомляє пресцентр СБУ.

 

“У межах кримінального провадження правоохоронці встановили, що високопосадовець, державний службовець категорії “А”, скопіював та переслав електронною поштою, поки що невстановленим особам, таємний документ. Він стосується комплексу заходів Міністерства оборони України, прикордонних, правоохоронних та інших органів державної влади щодо захисту національних інтересів на Півдні та Сході України, у Чорному та Азовському морях і Керченській протоці“, – йдеться у повідомленні.

 

2 квітня правоохоронці провели обшуки у робочому кабінеті та за місцем проживання держслужбовця.

 

Офіційно у відомстві прізвища чиновника не називають, однак за словами поінформованого співрозмовника УП, йдеться про державного секретаря Мінінфраструктури Андрія Галущака.

 

Посаду у міністерстві інфраструктури Галущак займає з січня 2017 року. Він державний службовець ІІІ рангу.

 

Крім того, чиновник нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

 

У 2006 році Галущак був заступником директора юрдепартаменту "Нафтогазу", з 2006 по 2014 рік – радником глави правління ЗАТ "УКРГАЗ-ЕНЕРГО", у 2015-2016 рр. – заступником начальника РФ "Львівська залізниця" ПАТ "Укрзалізниця", у 2016 – 2017 рр. займав пост директора інвестдепартаменту "Укрзалізниці".

 

 

 

У робочому кабінеті та за місцем проживання держслужбовця правоохоронці провели слідчі дії, вилучили мобільний телефон і електронний планшет, в яких виявлено переправлений таємний документ та інші службові документи з грифом “Для службового користування”.

 

 

 

У СБУ наголошують, що своїми діями чиновник завдав шкоди суверенітету, територіальній цілісності, обороноздатності та державній безпеці України.

 

Наразі тривають невідкладні слідчі дії.