У мерії Запоріжжя проходять обшуки

12:00, 30.03.2020
У мерії Запоріжжя проходять обшуки

Близько 60 дуже великих ділянок землі в місті Запоріжжя були передані орендарям за заниженою вартістю.

Вранці 30 березня співробітники СБУ проводять обшуки у кабінетах і за місцем проживання заступника мера Запоріжжя Сергія Мішка і начальника управління земельних ресурсів Юлії Сколибог.

 

Про це повідомив депутат Запорізької міськради Віталій Рябцев у Facebook

 

 "Зараз йдуть обшуки в мерії і вдома у чиновників. Обшуки у першого заступника мера Сергія Мішка і начальника управління земельних ресурсів Юлії Сколибог",- сказав Рябцев.

 

"Обшуки йдуть. Вони тільки почалися, тому деталі згодом. Мова йде про махінації з комунальною землею, і там порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою)", - зазначила речник СБУ Олена Гітлянська у коментарі "Українській правді"

 

За словами Рябцева, ця справа почалася десь рік тому. Близько 60 дуже великих ділянок землі в місті Запоріжжя були передані орендарям за заниженою вартістю. Збитки склали близько 70 мільйонів гривень.

 

Депутат додав, що перед тим, як документи йшли на сесію міськради, одна з фірм проводила оцінку цій землі і сильно занижувала її вартість.

 

Рябцев також виклав у соцмережу фото співробітників СБУ у кабінеті Мішка.

 

У СБУ в Запорізькій області інформацію про слідчі дії підтвердили. Подробиці поки що не повідомляють, але відповіли, що обшуки проводяться в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками ст. 364 ст 2 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 

У міськраді ситуацію не коментують.


У лютому цього року ГУ НП і СБУ провели обшуки в департаменті з управління ЖКГ міськради і вручили підозру його керівнику Сергію Польовому. Чиновника підозрюють у службовій халатності та зловживанні службовим становищем. У мерії заявили, що йдеться про події 2017 року.