Президент Бразилії закликав скасувати карантин

09:33, 25.03.2020
Президент Бразилії закликав скасувати карантин

Президент країни також заявив, що більшості людей нема чого боятися, оскільки вони "перехворіють у легкій формі".

Президент Бразилії Жаїр Болсонару у своєму зверненні до нації закликав мера Ріо-де-Жанейро і губернатора Сан-Паулу "повернутися до нормальності" та покінчити з карантинними заходами.

 

Як повідомляє DW, Болсонару назвав коронавірус «невеликим грипом», розкритикував ЗМІ за поширення страхів і заявив, що регіональна влада повинна покінчити з концепцією "випаленої землі", як він назвав введені проти епідемії заходи.

 

«Люди скоро зрозуміють, що їх ці губернатори й значною мірою ЗМІ пошили в дурні через коронавірус», — сказав бразильський лідер.

 

Він також заявив, що протести під гаслами «Геть Болсонару», які майже тиждень тривають у країні, — то змова проти нього, яку підігрівають медіа: «Це безсоромна кампанія, колосальна й абсурдна кампанія проти глави держави».

 

"У групі ризику люди за шістдесят. Навіщо закривати школи?", — обурився президент.

 

Також, за словами Болсонару, жахлива ситуація зі смертністю від коронавірусу в Італії не повториться в Бразилії, оскільки в Латинській Америці молоде населення і тепліший клімат.

 

Президент країни також заявив, що більшості людей нема чого боятися, оскільки вони "перехворіють у легкій формі".

 

Зазначимо, сам Болсонару пройшов тести на коронавірус: перший показав позитивний результат, другий — негативний. Водночас SARS-CoV-2 виявили щонайменше у двох людей із його оточення, які супроводжували його на зустрічі з президентом США Трампом 7 березня.

 

За даними сайту Worldometers, станом на ранок 25 березня у світі зареєстрували 422 945 випадків зараження коронавірусом, з яких 109 102 особи одужали та 18 907 людей померли.

 

У Бразилії зафіксовано 2 247 випадків захворювання та 46 смерті.